1.083.502 ευρώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό Οινοφύτων- Σχηματαρίου


Με δύο θέματα επί τάπητος έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας με πρώτο: «Περί λήψης απόφασης, για διακανονισμό οφειλής του Δήμου Τανάγρας προς την εταιρεία “ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ”, σύμφωνα με την με αριθμ. 2154/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς», και δεύτερο:« Περί λήψης απόφασης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου».
Αυτό το οποίο απασχόλησε κυρίως το σώμα ήταν το πρώτο που αφορούσε το διακανονισμό οφειλής του Δήμου προς την εταιρία που εμπλέκεται στην κατασκευή και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Το αρχικό ποσό (βεβαιωμένη δαπάνη) ανέρχεται στο ποσό των 1.083.000,58 ευρώ και με τους τόκους έφθασε στο 1.977.000 ευρώ. Όσον αφορά του τόκους, η Δημοτική Αρχη βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα για να μη καταλογιστούν. Να αναζητηθούν ευθύνες γιατί δεν πληρώνονταν τόσα χρόνια,, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κυριάκου, “...υπάρχουν υπάλληλοι και όργανα που ευθύνονται, μετά δέκα χρόνια ερχόμαστε να δώσουμε άφεση αμαρτιών;...”.
Στο ίδιο μοτίβο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρκούδας ζήτησε να μάθει που πήγαν τα λεφτά των δημοτών. Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βαγγέλης Γεωργίου υπεραμύνθηκε του έργου του βιολογικού.... παρουσιάζοντας το σαν όραμα. “Έγιναν έργα. Έγινε η αποχέτευση στο Σχηματάρι και στην Οινόη. Κακώς δεν δώσαμε τα χρήματα, αλλά έγιναν έργα. Ο Δήμος Σχηματαρίου εισέπρατε ενώ ο Δήμος Οινοφύτων όχι.” σημείωσε ο κ. Γεωργίου, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη της μη πληρωμής του εργολάβου.
Ο παρόν π. Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Γιάννης Δάβρης ανέφερε το ιστορικό της κατασκευής και λειτουργίας του Βιολογικού καθώς και το καθεστώς με το οποίο λειτουργούσε ο βιολογικός που ήταν ο Σύνδεσμος με μέλη από τους δύο Δήμους, προτρέποντας τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν θετικά.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης ανέγνωσε επιστολή απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο και κοινοποίηση στην Περιφέρεια – Δικαστικές Αρχές, με την οποία εγκαλεί το Δήμο και τους υπεύθυνους που οδήγησαν σε καταλογισμό του ποσού στο Δήμο Τανάγρας. Τελικά, η απόφαση για διακανονισμό “πέρασε” κατά πλειοψηφία.
Η επιστολή του κ. Λάζαρου Μαυράκη
Προς τον Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τανάγρας
Θέμα: Απόφαση του Εφετείου (1.977.000 ευρώ)κατά Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου Κυρίες, Κύριοι, Εγώ ο Λάζαρος Μαυράκης του Γεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ο Δήμος στους Πολίτες”, για λογαριασμό των δημοτών που εκπροσωπώ, αλλά και για λογαριασμό των πολιτών του Δήμου Τανάγρας, καταγγέλω κάθε αρμόδιο από τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου και του διαδόχου αυτής Δήμου Τανάγρας, για τις πράξεις και παραλείψεις τους που οδήγησαν στον καταλογισμό σε βάρος του Δήμου Τανάγρας και των πολιτών του Δήμου, των όσων η 2154/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς διέταξε και ιδιαίτερα για την πληρωμή 1.977.000 ευρώ, όταν η βεβαιωμένη δαπάνη εργασιών ανέρχεται σε 1.083.502,58 ευρώ. Επίσης σας επισημαίνω πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υπ' αριθμόν Α-2011/946 προκαταρκτική παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, για την Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης που αφορά στη λειτουργία της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
Για τη ζημιά που υπέστη ο Δήμος και οι συμπολίτες μου επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος μου για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών και αστικών ευθυνών των υπευθύνων.

Δήλεσι 7/5/12 Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. - Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του