Καταζητούν τον εγκέφαλο του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2»

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγουν οι διωκτικές Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον...
54χρονο πολιτικό μηχανικό που θεωρείται ως ένας από τους αρχηγούς του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2» και της «μαφίας των ακινήτων».
Μετά την άσκηση εναντίον του ποινικής δίωξης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.λ.π. του επιβλήθηκε και το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο directnews.gr δικαστικές πηγές, ο περιοριστικός αυτός όρος μικρή σημασία έχει αφού έτσι και αλλιώς ο 54χρονος είναι φυγόποινος εδώ και περίπου πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε συνολική ποινή κάθειρξης τριάντα ετών (12+12+6) για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του ενώ, κάποιοι παλιοί του γνώριμοι υποστηρίζουν ότι ήδη βρίσκεται εκτός Ελλάδος…



Στο μεταξύ, αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το δικηγορικό κόσμο η απόφαση να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης.


Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά μαχόμενοι δικηγόροι η ευαισθησία των αρμοδίων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος φαίνεται να εξαντλείται στους κοινούς θνητούς και δεν αγγίζει κρατικούς λειτουργούς και πλούσιους επιχειρηματίες…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του