ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ: Τραγική η κατάσταση στον χώρο της υγείας


Ο Ι.Σ.Θηβών  θεωρεί επιβεβλημένη την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες της περιφέρειας μας, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας. Μεθοδικά και προγραμματισμένα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός ΥΚΑ κ.Λοβέρδος διαλύουν κάθε δομή του ΕΣΥ. Με τις πρόσφατες αποφάσεις τους απογυμνώνουν ιδιαίτερα τα περιφερειακά νοσοκομεία από τις κλινικές τους και τα οδηγούν νομοτελειακά σε κλείσιμο.
Λίγος καιρός πέρασε από τότε που οι φορείς της πόλης μας κινητοποιήθηκαν ενάντια στη διαφαινόμενη τότε υποβάθμιση του Νοσοκομείου......  
Με τις κινητοποιήσεις αυτές κατορθώθηκε  να υπάρξει επαφή με τους αρμόδιους στο Υπουργείο Υγείας μέσω των Βουλευτών του νομού (…..Ραντεβού) . Όμως παρ΄όλες τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις, όχι μόνο νομοθετήθηκε η υποβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά τελικά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο σκληρή.
Κατά την διάρκεια των εφημεριών δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη ειδικευμένου Ιατρού σύμφωνα με το πρόγραμμα ,αλλά καλύπτονται με το «εντέλεσθε». Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες και με  σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Βασικές εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις δεν γίνονται, ούτε καν στο πρωϊνό ωράριο. Η αιμοδοσία όνειρο απατηλό (έγκριση υπάρχει από τριετίας). Ο Χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί μόνο τις πρωϊνές ώρες.
Τελικά πως εννοεί την αναβάθμιση του Νοσοκομείου ο  Έλληνας νομοθέτης και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας; Eίναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Θηβών αποτελεί μέρος της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται τα περιφερειακά νοσοκομεία με απώτερο σκοπό να υποβαθμισθούν στο επίπεδο των κέντρων υγείας ή να κλείσουν εντελώς. Σύμφωνα με το εφιαλτικό σενάριο  που περιέγραψε ο Υπουργός Υγείας στο 20%  των νοσοκομείων θα μπει λουκέτο το επόμενο έτος , ποσοστό που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 20 νοσηλευτικά ιδρύματα.  Όπως υπογράμμισε ο κ.Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, η βιωσιμότητα των δομών του συστήματος υγείας είναι μετέωρη «εάν δε έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη».  Όπως πρόσθεσε, εάν καμθεί η ύφεση και χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά  ταμεία, τότε θα εξοφλήσουν και τα χρέη τους προς τα νοσοκομεία. Στην αντίθετη περίπτωση , οι δομές του ΕΣΥ  θα απαιτούν ενίσχυση από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα αδυνατεί να ανταποκριθεί και άρα θα μείνουν στο αέρα.
Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση  μετά το «κούρεμα» και με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας,  που λόγω της απώλειας της ασφαλιστικής τους κάλυψης , χάνουν το δικαίωμα της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ως  Ιατροί έχουμε την υποχρέωση να αποκαλύψουμε στους πολίτες την αλήθεια , τόσο για το Νοσοκομείο Θηβών αλλά και για τη  γενικότερη κατάσταση του συστήματος υγείας,  έτσι ώστε να είναι ενήμεροι για τις πράξεις και παραλείψεις των διοικούντων και κυβερνώντων.
Άλλωστε λόγω των μεθαυριανών εκλογών πολλά θα ειπωθούν και περισσότερα θα επαγγελθούν από τους διεκδικητές της εξουσίας.  Η πραγματικότητα όμως δεν θα αλλάξει με τις υποσχέσεις και τα κούφια λόγια αλλά μόνο με την έμπρακτη απόδειξη από τους κυβερνώντες και διοικούντες για την ειλικρινή πρόθεση να διατηρήσουν τις υπηρεσίες υγείας και το κοινωνικό Κράτος.
Άς το πάρουν και ως προεκλογική πρόκληση τοπικοί και κεντρικοί  διεκδικητές της εξουσίας………

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του