Δεν θα πάρει την εντολή ο Βενιζέλος


Σε επιτάχυνση των εξελίξεων οδηγεί η απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να μην παραλάβει την (τρίτη κατά σειράν) διερευνητική εντολή και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Έτσι, όλο και πιο κοντά έρχονται οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, τις οποίες θέλουν… όλοι, αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τις προκαλέσει!
Οι πληροφορίες από την Ιπποκράτους συγκλίνουν στο ότι.... ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν δεν προκύψει κάποια δραματική αλλαγή των δεδομένων από την αποψινή συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, θα πει στον Κ. Παπούλια ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και άρα δεν υπάρχει λόγος να χαθεί χρόνος, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη για το ναυάγιο σ’ αυτούς που χειρίστηκαν τις δύο πρώτες διερευνητικές εντολές – δηλαδή, τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα.
«Ναι» σε κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ
Στην Ιπποκράτους, πάντως, θα επιμείνουν ως την ύστατη στιγμή να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποψινή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος θα προσέλθει με πρόταση να γίνει πρωθυπουργός στέλεχος από την Αριστερά (σ.σ.: ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλου). Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος κράτησε χαμηλούς τόνους σε σχέση με τον κ. Σαμαρά στη χθεσινή του απάντηση προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεδομένο, ωστόσο, ότι βάζει ως «κόκκινη γραμμή» την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έρχεται σε προφανή αντίθεση με την πρόταση Τσίπρα για καταγγελία του Μνημονίου, προφανώς καταδεικνύει ότι οι προσδοκίες από τη συνάντηση δεν είναι υψηλές.

Στην πραγματικότητα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ελπίζει ότι ενόψει επαναληπτικών εκλογών μπορεί να εγκλωβίσει σ’ αυτό το σενάριο τον κ. Τσίπρα και να τον εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι βάσει του εκλογικού αποτελέσματος ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ν.Δ.!

Αντιδράσεις κατά Τσίπρα
Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται οργή «για την αλαζονεία» του κ. Τσίπρα και αρκετά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να κόψει τις γέφυρες με την Κουμουνδούρου, όπως ακριβώς έπραξε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των «Νέων Μεταρρυθμιστών», οι οποίοι καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί κυβέρνησης με τη συμμετοχή και της «Χρυσής Αυγής», προκειμένου να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές και έτσι να ακυρώσουν άμεσα το Μνημόνιο, όπως υποστηρίζουν όλες οι αντι-μνημονιακές δυνάμεις.

Σταθεροί στη θέση τους «να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη», ακόμη και αν αυτό σημαίνει σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. παραμένουν, επίσης, οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του