Αλ. Αλαβάνος: Διαφορά εκτίμησης έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη συμφωνία του με την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να μετέχουν σε κυβέρνηση με τα κόμματα του μνημονίου εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Αλ. Αλαβάνος: Διαφορά εκτίμησης έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου που υποστήριξε ότι «ο Αλαβάνος διαφωνεί» με την στάση του κ. Τσίπρα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Επανειλημμένα και δημόσια έχω εκφράσει την άποψη ότι η αριστερά δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις του μνημονίου και ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να αποφασίσει ο λαός στο δίλημμα με σαφήνεια».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αλαβάνος ξεκαθαρίζει ότι με αυτούς που διαφωνεί απόλυτα είναι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την ευθύνη τους για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και γιατί, για να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου».
Ο ίδιος αποδίδει τη διαφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ σε «διαφορά εκτίμησης», λέγοντας ότι «απέναντι στον εκφοβισμό και την υστερία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το ευρώ, αλλά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από την αριστερά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και ότι κανένα ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο για τις υπαρξιακές πια ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σε απόγνωση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του