Διαλύεται το ΠαΣοΚ - Την παραίτηση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος


Την παραίτηση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, ξεκινώντας την προσπάθεια ανασύνταξης του χώρου, όπως προανήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Επιπλέον, καταργούνται όλα τα όργανα και οργανώνεται το κόμμα από την αρχή.
«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης».
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, όπως είπε προτίθεται να καλέσει όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν σε μια σύγχρονη κεντροαριστερά να στηρίξουν αυτήν τη νέα προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι τοπικές οργανώσεις με τη σημερινή τους μορφή αλλά και τα μητρώα μελών και φίλων και αυτοοργανώνεται το κόμμα από μηδενική βάση.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων, και προχώρησε για πρώτη φορά σε γενναία αυτοκριτική.
Μίλησε για τα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε. Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό, επισήμανε, από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζηση του. Οταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό, προειδοποίησε
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Ακη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι η υπόθεση του είναι η επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος.
«Για όλα αυτά ο κόσμος δεν μας πίστωσε τη γενναία προσπάθεια που κάναμε για να σταθεί όρθια η χώρα. Ομως δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Θα τα πω όλα για να γνωριστούμε καλύτερα», σημείωσε.
Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου -στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη- η οποία θα επιλέξει μια ολιγομελή γραμματεία. Η αναγέννηση του ΠαΣοΚ θα πάει σε βάθος και όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα πρέπει να ανανεωθεί και η ηγετική ομάδα. Ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να είναι 30 ετών.
Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους η κυρία
Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία».  Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα θα συστήσει -με απόφαση του
προέδρου του-  Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του