«Ψήνεται» συμφωνία Σαμαρά-Ντόρας

Σε επανένωση της κεντροδεξιάς μοιάζει να οδηγεί το χαστούκι των εκλογών της 6ης Μαΐου

«Ψήνεται» συμφωνία Σαμαρά-Ντόρας
Η επερχόμενη, νέα εκλογική αναμέτρηση, έχει ήδη οδηγήσει τη Χανιώτισσα πολιτικό και το Μεσσήνιο πρόεδρο σε εντατικές διαβουλεύσεις.
Παρά το γεγονός πως οι διεργασίες των προηγούμενων εικοσιτετραώρων για το σχηματισμό κυβέρνησης είχαν ανακόψει τις διαρροές σχετικά με πιθανό επερχόμενο γάμο, το σημερινό ναυάγιο απέδειξε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας, καθώς οι δυο ηγέτες ανέπτυξαν στις σημερινές τους δηλώσεις, παρόμοια ρητορική.

«Στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν ‘‘κομματικές επιρροές’’. Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.… Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει άλλωστε εδώ και ημέρες μιλήσει για τη δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου απέναντι σε ένα αριστερό αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε σήμερα και η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας εμμέσως θετικά στην πρόσκληση Σαμαρά. «Τώρα πλέον η επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι μόνο μία: Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής.
Ελπίζω ότι στις νέες εκλογές, που θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της», η χαρακτηριστική αποστροφή της κας Μπακογιάννη, που φρόντισε σήμερα να «χτίσει» την επιχειρηματολογία μιας πιθανής συνεργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται μάλιστα να προβεί και σε ονομαστικές δημόσιες προσκλήσεις προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον συνεργασιών.
Αν και οι συνεργάτες των δυο προέδρων κρατούν ερμητικά κλειστά τα στόματά τους, είναι κοινό μυστικό πως και πριν από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, υπήρξε έντονο φλερτ Σαμαρά-Μπακογιάννη, το οποίο δεν οδήγησε σε αρραβώνα καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες εκείνης της περιόδου, δεν επετεύχθη να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την αξιοποίηση και τη δυναμική επιστροφή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη ΝΔ, αφού η ίδια διεκδικούσε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ενώ η ηγεσία του κόμματος, αντιπρότεινε την… μετεκλογική επανένταξή της στην παράταξη.
Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. φέρεται πάντως να είναι πολύ κοντά σε συνεργασία και με τη ΔΡΑΣΗ, του Στέφανου Μάνου, ο οποίος έχει εμφανιστεί ανοιχτά πιο επιφυλακτικός σε σχέση με την «επιστροφή» του στη ΝΔ.
Οι διεργασίες στην «γαλάζια πολυκατοικία» καλά κρατούν, με τη Συγγρού να έχει διαμηνύσει πως όταν υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη θα ενημερώσει άμεσα το εκλογικό σώμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του