Έντονη αντιπαράθεση πριν το τελικό ραντεβού




Κορυφώνονται οι πολιτικές τριβές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των πιέσεων που του ασκούνται για να μπει στο κάδρο της συγκρότησης κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού Βενιζέλου -Τσίπρα.
Έντονη αντιπαράθεση πριν το τελικό ραντεβού Με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη ότι  "εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και προετοίμαζαν μόλις λάβει την επιστολή  να κάνει δηλώσεις ότι δεν  μπορεί μετά από αυτά να μείνει εκτός ευρώ, η Φώφη Γεννηματά τον κάλεσε να κατονομάσει ποιους εννοεί.
"Αυτά τα πράγματα είναι άθλια αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος του. Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση γίνεται για να αποπροσανατολιστεί από την ουσία επιστολής Τσίπρα ο οποίος έχει ήδη προσαρμοστεί και δεν κάνει καμία αναφορά για καταγγελία σύμβασης."

Η Ιπποκράτους θα επιμείνει στις πιέσεις προς το κόμμα της αριστεράς καθώς δεν επιθυμεί επουδενί να γίνουν τώρα εκλογές θέλοντας να κερδίσει χρόνο ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Θα επιμείνει στις ευθύνες όλων όσων "είναι υπεύθυνοι για την ακυβερνησία της χώρας, ή θα την σύρουν σε εκλογές. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα για συγκρότηση κυβέρνησης να εξηγήσει γιατί δεν δέχεται" τόνιζαν συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Επιπλέον η Φώφη Γεννηματά επικαλέστηκε τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνάντηση τους όπου υπήρξε διαρροή από την Κουμουνδούρου ότι ο κ. Βενιζέλος θα συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα, ενώ χθές που κατατέθηκε η υπεύθυνη πρόταση από τον κ. Κουβέλη τον είπαν Καρατζαφέρη της Αριστεράς. Και σήμερα λίγο πριν νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με Τσίπρα, στελέχη τους δημιουργούν αυτό το κλίμα."


Μάλιστα η Ιπποκράτους άρχισε να βάζει στον πολιτικό διάλογο και ένα βασικό επιχείρημα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά σε έναν από τους πέντε άξονες που έχει θέσει για την συγκρότηση κυβέρνησης και αυτός είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου.


"Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει, γιατί τα στελέχη του δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν δίνουν λύση με το σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο και στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις;".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του