Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η παρουσία του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής καθορισε τον τρόπο που θα γίνει η συνάντηση

-Μόνο που δεν πρόκειται να συναντηθούν όλοι μαζί.
- Τα σενάρια κι οι φόβοι...


Αλλάζουν τα έθιμα , που θέλουν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να γίνεται παρουσία όλων των αρχηγών και τοπυ προέδρου της Δημοκρατίας.Η άρνηση κάποιων να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο ,σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece,ανάγκασε...

 την προεδρεία της δημοκρατίας να καταστρώσει άλλο σχέδιο.Οι τρείς που πήραν τις διερευνητικές εντολές μαζί και όλοι οι άλλοι κατιδίαν με τον πρόεδρο της δημοκρατίας.Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ.3, εδάφιο Γ’ του Συντάγματος, θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, που προέκυψε από τις διεξαχθείσες, στις 6 Μαΐου 2012, γενικές βουλευτικές εκλογές.


Προς τον σκοπό αυτό, θα κληθούν την Κυριακή 13.5.2012 και ώρα 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, αρχικά οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που έλαβαν τις διερευνητικές εντολές, δηλαδή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, τον Γενικό Γραμματέα του Λαΐκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη."

Τα σενάρια κι οι φόβοι


την ελπίδα ότι θα συμβάλει στο να υπάρξει κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του. "Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ", πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.


Ο κ. Βενιζέλος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι "Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με διετή εντολή, με όριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και δραστική βελτίωση του μνημονίου". Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, πως όρος και προϋπόθεση είναι να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέματα που έθεσε στον κ. Τσίπρα και στα οποία "δεν έχω λάβει απάντηση και εκεί νομίζω ότι πρέπει να εστιάσετε".


Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Οι όποιες ελπίδες για το σχηματισμό κυβέρνησης εναποτίθενται πλέον στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια που θα γίνει την Κυριακή, με ισχνές ωστόσο πιθανότητες την ώρα μάλιστα που από παντού φθάνουν μηνύματα στην Αθήνα για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Με φόντο τις ανησυχίες που επικρατούν στην Ευρώπη, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει τα μέτρα του μνημονίου και κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να μη συμπράξει μόνος, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με συνομιλητές του, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας μήπως αποσοβηθεί το ναυάγιο, κατά τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αντιλαμβάνεται ότι η εκλογική του άνοδος συνεπάγεται και αυξημένες ευθύνες. Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.


Φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα της αναζήτησης κυβερνητικής λύσης, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. «Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.


«Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική», είναι η απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ελπίδα που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας να μείνει ο κ. Κουβέλης σταθερός στη θέση του και να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.


Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και καταλήγει: «Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς».


Το ΚΚΕ στον κόσμο του


«Να μπει τώρα τέλος στη συνεχιζόμενη υποκρισία στην οποία πρωταγωνιστούν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στον «ευρωμονόδρομο» που φέρνει τα μνημόνια και το σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να χαλάσουμε τα σχέδια εκφοβισμού και παγίδευσης του λαού. Όλοι τη Δευτέρα στο Πεδίον του Άρεως στις 8:30 το βράδυ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.


Βρε 'σεις, εκεί στον Περισσό, ξεχάσατε να γράψετε στο τέλος και το "φονιάδες των λαών, αμερικάνοι"....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του