Κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα

Στις 12:00 το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων που αναδείχθηκαν στις εκλογές, σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο. Στη συνέχεια...
 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει ξεχωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων:Κουβέλη, Παπαρήγα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο.
Το δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πως και οι τρεις - Σαμαράς, Τσίπρας και ο Βενιζέλος- επέστρεψαν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξακαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία «κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου» με «αριστερό άλλοθι» και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οπως είπε, το πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές και απηύθυνε ύστατη έκκληση προς όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Από την πλευρά τους, Σαμαράς και Βενιζέλος προσέρχονται στον διάλογο με σκοπό την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως έχουν δηλώσει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του