Δεν υπάρχουν νοσταλγοί του Χίτλερ στο Δίστομο, λένε οι κάτοικοι της Μαρτυρικής πόλης


Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Διστόμου που το 1944 οι γερμανοί ναζί έσφαξαν 218 άτομα κάθε ηλικίας έχουν προκαλέσει αναφορές Αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στη Μαρτυρική πόλη εμφανίζοντάς τα κατά πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά.
Απ΄ ότι φαίνεται και εδώ έβαλε το «δαχτυλάκι» του ο Καλλικράτης αφού οι ψήφοι και τα ποσοστά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνεται στον συγκεκριμένο δήμο.
Συνολικά στον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας η Χ.Α. έλαβε 335 ψηφοδέλτια φτάνοντας σε ποσοστό 5,96% ενώ ο συγκεκριμένος δήμος πέραν των τριών προαναφερομένων περιλαμβάνει και άλλες περιοχές.
Όσον αφορά τώρα στην πόλη του Διστόμου η Χ.Α. πήρε μόλις 44 ψηφοδέλτια και ποσοστό 2,7% αλά και εδώ περιλαμβάνεται και η παραλία Διστόμου. Επίσης από τα αναλυτικά στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε σε Αράχωβα και Αντίκυρα.
Γεγονός είναι ότι η συνολικά εικόνα του Διστόμου σχετικά με τα αποτελέσματα της περασμένης...
Κυριακής είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν.
Στο Δίστομο λοιπόν πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 19,70%, τρίτη η ΝΔ με 17,32%,μετά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,14% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,05%, Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24%, και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14%.
«Στο Δίστομο δεν υπάρχουν νοσταλγοί του Χίτλερ. Αυτοί που ψήφησαν την Χ.Α. είναι ελάχιστοι αν και δεν θα έπρεπε να την ψηφήσει κανείς», τονίζουν χαρακτηριστικά κάτοικοι της πόλης που δεν ξεχνούν.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας έχει ως εξής:
 Μετά τα τελευταία αναληθή δημοσιεύματα – πληροφόρηση, από μερίδα των ΜΜΕ, ότι «Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, στο Δίστομο η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους, που αντιστοιχεί στο 5,96% επί των ψηφισάντων».
Διευκρινίζουμε ότι :
1. Το παραπάνω ποσοστό αφορά όλον τον Καλλικρατικό Δήμο που περιλαμβάνει εκτός του Διστόμου, την Αράχωβα, την Αντίκυρα, το Στείρι και την Παραλία Διστόμου (οικισμό Άσπρων Σπιτιών).
2. Στο Μαρτυρικό Δίστομο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται σε 44 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 2,7% επί των ψηφισάντων.
Επιπρόσθετα διευκρινίζεται ότι οι ψήφοι των αυτοχθόνων Διστομιτών είναι ακόμα λιγότεροι, διότι στους ανωτέρω ψηφοφόρους εμπεριέχονται και ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι κάτοικοι του οικισμού Παραλίας Διστόμου (Άσπρων Σπιτιών).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του