Ανακοίνωση - καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Θήβας


Ο Ι.Σ.Θηβών θεωρεί χρέος του να καταγγείλει την πρωτοφανή, ρατσιστική κι απαράδεκτη μεθόδευση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη και Υγείας, σπίλωσης προσώπων, ανακοινώνοντας στον τύπο ονόματα και φωτογραφίες οροθετικών γυναικών.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών, καθώς και των ποινικών...
διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος των 11 γυναικών, δίνονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η συνειδητή από μέρους της αστυνομίας και του υπουργείου διαπόμπευση δυστυχισμένων υπάρξεων, σχολιάστηκε ήδη δυσμενώς από τον διεθνή τύπο και αποδίδεται σε προεκλογική φθηνή και βρώμικη άγρα ψήφων .
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρεται, υπερασπίστηκε αυτή την επαίσχυντη διαδικασία εις βάρος των άτυχων γυναικών. "Η δημοσίευση των φωτογραφιών είναι νόμιμη, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι άνδρες που ήρθαν σε επαφή με πόρνες, θα πρέπει να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο". Ο Ι.Σ.Θηβών αντιθέτως, πιστεύει ότι με κύριο επιχείρημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο.

Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον ιό HIV επιτυγχάνεται μόνο με ενημέρωση κι όχι με παρόμοιες μεθόδους διαπόμπευσης. Η προστασία άλλωστε από την διασπορά του ιού είναι χρέος όλων μας κι όχι μόνον των εκδιδομένων γυναικών.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Όση ευθύνη έχει η κάθε εκδιδόμενη για τη διασπορά του ιού, ακριβώς το ίδιο (αν όχι και περισσότερο ) ποσοστό ευθύνης αναλογεί και στον «πελάτη» που αναζητάει αυτές τις υπηρεσίες.
Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι ιερόδουλες που συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της «οροθετικότητας» και οι περισσότερες είναι άτομα άστεγα, χρήστες ουσιών και μία έγκυος, χρειάζονται την στοργή και αρωγή της πολιτείας αντί για διασυρμό και διαπόμπευση.


Για τον Ι. Σ. Θηβών
Η πρόεδρος Φιλιώ Πρωτόπαπα
Ο Γ.Γραμματέας Λουκάς Ανανίκας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του