Β. Μιχαλολιάκος: «Χαμηλότερη των αναγκών της χώρας η πολιτική ηγεσία»

Αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας που δεν κατάφερε να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης άφησε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Β. Μιχαλολιάκος: «Χαμηλότερη των αναγκών της χώρας η πολιτική ηγεσία»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κατά την παρουσία του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, χθες το πρωΐ, τόνισε πως οι ηγέτες των κομμάτων οφείλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους και όχι να απειλούν τον ελληνικό λαό.
«Λυπάμαι για το σχόλιο που θα κάνω αλλά είναι κατάθεση ψυχής. Η πολιτική ηγεσία του τόπου αποδεικνύεται μικρότερη, χαμηλότερη των αναγκών της χώρας. Πήρε μια σαφέστατη εντολή. Αυτό το νόημα έχουν εξ άλλου οι εκλογές, όπου γης. Να σχηματίζεται δημοκρατική κυβέρνηση και μάλιστα περισσοτέρων κομμάτων του ενός, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα. Και τώρα δέκα μέρες παίζουν την κολοκυθιά.
Ποιος είναι ο κ. Τσίπρας; Αν είναι επιτυχία το 16%, για 20 ετών κόμμα, τι να πει κι ο Πάνος ο Καμένος που μέσα σε δύο μήνες πήρε 10, 5%;  Τι τον εκλιπαρούν να συμμετάσχει; Δεν θέλει. Τέλος. Δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Κρίνεται.
Οι  υπόλοιποι ηγέτες των άλλων κομμάτων να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες, στο αυτονόητο καθήκον: να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι όχι να απειλούν τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν προβλήματα και με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ας παραιτηθούν. Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι χόμπι η πολιτική. Είναι πάθος για την Ελλάδα. Να το εκδηλώσουν. Χθες, έστω σήμερα.
Η πολιτική ηγεσία οφείλει να πείθει. Ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής κάποτε του ζητούσαν στο Βόλο να κάνει αυτό και λέει: «όχι δεν θα το κάνω, γιατί βλάπτει». Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Στη μπονάτσα πάει και ο βαρκάρης. Ελπίζω να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους. Σκεφτείτε να ήταν το πρώτο κόμμα. Και οι άλλοι να τον παρακαλούν. “Όχι χωρίς τον Τσίπρα”. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή κρίνω αυστηρότερα τους άλλους πολιτικούς ηγέτες και τον δικό μου φίλο και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, από τον Τσίπρα. Αγνοήστε τον επιτέλους. Τον φουσκώνετε, τον φουσκώνετε… εκτός κι αν παίζεται κανένα παιχνίδι. Να κατασκευάσουν από το πουθενά έναν ηγέτη.
Ερωτηθείς, ο Δήμαρχος Πειραιά για την πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων, απάντησε:
«Αν η πολιτική ηγεσία εκτιμήσει ότι έχει ανεπάρκεια και αισθάνεται ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι Έλληνες, σημαντικότεροι και ικανότεροι να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας, είναι στάση ευθύνης να την επιλέξουν και να τη στηρίξουν. Αλλά να το κάνουν. Δεν χρειάζονται μήνες. Να το κάνουν. Τι ταπείνωση έχει νοιώσει ο ελληνικός λαός, ώστε να έχει τώρα και την αγωνία αν θα καταρρεύσει η χώρα από ώρα σε ώρα. Και κάποιοι άντρες και γυναίκες να αδυνατούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Και στον τελευταίο σύλλογο της χώρας αν πας, που κατεβαίνουν διάφορα ψηφοδέλτια για το Δ.Σ. έχουν συνεννοηθεί το πρώτο κόμμα γίνεται Πρόεδρος, το δεύτερο αντιπρόεδρος, το τρίτο γίνεται γραμματέας. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί, που θέλουν να κυβερνήσουν τον τόπο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του