Νέο άρθρο Σημίτη - Στουρνάρα σε ξένο έντυπο Αυτή τη φορά στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung


O πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Στουρνάρας, υποστηρίζουν σε άρθρο τους ότι η κρίση οφείλεται στο γεγονός ότι η ευρωζώνη είναι μια λειτουργική νομισματική ένωση και ταυτόχρονα μια ατελής οικονομική και δημοσιονομική ένωση, συγκροτούμενη από κράτη-μέλη με διαφορετικές δομές.
Είναι η δεύτερη φορά που το δίδυμο Σημίτη-Στουρνάρα εμφανίζεται με άρθρο τους στον ξένο Τύπο, μέσα σε μικρό διάστημα.

Υποστηρίζουν ότι η κρίση οφείλεται στο γεγονός ότι η ευρωζώνη είναι μια λειτουργική νομισματική ένωση και ταυτόχρονα μια ατελής οικονομική και δημοσιονομική ένωση, συγκροτούμενη από κράτη-μέλη με διαφορετικές δομές.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ε.Ε. συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο ενώ τονίζεται ότι για όσο διάστημα δεν προχωρεί στην κατεύθυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης, θα προκαλούνται νέες κρίσεις.


Ο Κ. Σημίτης και Γ. Στουρνάρας δήλωσαν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν τον Μάιο του 2010 από την ελληνική κυβέρνηση οδήγησαν σε μερική βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και της ανταγωνιστικότητας αλλά έφεραν βαθιά ύφεση, αύξηση της ανεργίας, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και κοινωνικές ταραχές.


Τέλος, απέρριψαν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης με παραποιημένα οικονομικά στοιχεία ενώ απέδωσαν ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή http:
//www.aegeantimes.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του