Γενική απεργία από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 20 Φεβρουαρίου.



Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση για τον δημόσιο τομέα, αναμένεται να αποφασίσει και η ΑΔΕΔΥ. 

Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση...
στο Πεδίον του Άρεως στις 11 πμ. Τα αιτήματα που προβάλει η ΓΣΕΕ είναι:

- Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. 

- Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών  και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής» . Και ξεκαθαρίζει ότι «το σύνολο  των οικονομικών ,ασφαλιστικών ,εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές ,είναι μονίμως διεκδικούμενα».
Πηγή:  tovima.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του