Αστεροειδής με ταχύτητα 7,8 Km/sec πλησιάζει τη γη (βίντεο)..


Αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τον 2012 DA14, ο οποίος έχει διάμετρο 45 μέτρα και αναμένεται να περάσει περίπου 17.000 μίλια από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρότερη ακόμη και από τις τροχιές των δορυφόρων και είναι η πιο κοντινή που...
έχει καταγραφεί ποτέ από ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους. Η ταχύτητά του θα είναι 7,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, όπως αναφέρουν επιστήμονες της NASA. 
Στην επίσημη σελίδα της η NASA ενημερώνει πως ο αστεροειδής 2012 DΑ14 θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου και μάλιστα ανάμεσα από δορυφόρους. Ειδικό πρόγραμμα της NASA μπορεί να προβλέψει την πορεία του αστεροειδούς, για αυτόν το λόγο και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Εξάλλου, πάντοτε σύμφωνα με τη NASA, το πέρασμα του αστεροειδούς θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν ένα αντικείμενο σε τόσο κοντινή απόσταση. 
Οι επιστήμονες ερευνούν τους κινδύνους που έχει η Γη από τα αντικείμενα που περνούν σε τόσο κοντινή απόσταση και αναφέρουν πως η εξέταση του αστεροειδούς που θα περάσει τόσο κοντά θα βοηθήσει τη NASA να προετοιμαστεί για την εκτόξευση πυραύλων της το 2016. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μία σύγκρουση του αστεροειδούς 2012 DA14 με τη Γη δεν θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό του πλανήτη. 
Αντικείμενο παρόμοιου μεγέθους έρχεται τόσο κοντά στη Γη κάθε σαράντα χρόνια, ενώ μία σύγκρουση με αστεροειδή έχει υπολογιστεί πως μπορεί να συμβεί κάθε 1.200 χρόνια. Εταιρίες και επιχειρηματίες «βλέπουν» τους αστεροειδείς ως πιθανές πηγές για πολύτιμα μέταλλα.



Πηγή:  real.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του