ΒΟΜΒΕΣ του επίτιμου Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά για τις περικοπές,τους Αρχηγούς και τους πολιτικούς...

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επτά μήνες μετά από την παραίτησή του με την οποία έφερε τα πάνω κάτω στα σχέδια των κρίσεων “κατά παραγγελία” από την κυβέρνηση ,στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του Αρχηγούς, που έμειναν πίσω, αλλά και στους πολιτικούς που συνεχίζουν να υποτιμούν τους στρατιωτικούς.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Βοιωτίας, τον Ανεξάρτητο Παρατηρητή, ο στρατηγός Ζιαζιάς, δεν μάσησε τα λόγια του ,όταν ρωτήθηκε για το θέμα της παραίτησής του.

“ Όταν ο Αρχηγός διαφωνεί σε καίρια ζητήματα με τους πολιτικούς του προϊσταμένους, πρέπει να αποχωρεί έντιμα για το καλό της Πατρίδας και του Στρατεύματος.


Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους συναδέλφους, οι οποίοι τον θέλουν μάχιμο, ειλικρινή, συνεπή, αποφασιστικό, ασυμβίβαστο, με θάρρος της γνώμης, επαγγελματία, ΑΝΘΡΩΠΟ και πάντα έτοιμο να αναλάβει προσωπική θυσία έναντι του γενικού καλού. Ο Αρχηγός κατά τη διάρκεια της θητείας του πρέπει να εργάζεται για το καλό του Στρατεύματος και όχι για το ατομικό του συμφέρον”, είπε ο στρατηγός Ζιαζιάς με την τελευταία του φράση να έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Ειδικά μετά από το νέο κύμα περικοπών που έχει οδηγήσει το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ σε μία άνιση μάχη επιβίωσης.

Ο Κ.Ζιαζιάς απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις των περικοπών στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι “επί του παρόντος, πιστεύω ότι οι Ε.Δ., μας διατηρούν την απαιτούμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα ελάττωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μείωση συντήρησης των υπαρχόντων Οπλικών Συστημάτων, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την ετοιμότητα των ΕΔ”.


Και πρόσθεσε ρίχνοντας τα βέλη του προς την πολιτική ηγεσία της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις ΕΔ:


“Οι περικοπές που έχουν υποστεί τελευταία τα στελέχη είναι δυσβάστακτες και έχω την αίσθηση ότι είναι και δυσανάλογες και άδικες σε σύγκριση με άλλες τάξεις εργαζομένων. Εκτιμώ, ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει θέσει με παρρησία το θέμα στην πολιτική ηγεσία και τους προβληματισμούς της. Πάντως, ένα είναι βέβαιο ότι πέρα από κάθε αντιξοότητα, το προσωπικό των Ε.Δ., θα αγωνιστεί με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση εάν απαιτηθεί, για να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Πάντως, θεωρώ ασέβεια για τα στελέχη του Στρατού μας που χειμάζονται στον Έβρο και στα νησιά, η πολιτική ιεραρχία να λέει “...κάτι να κάνουμε για το προσωπικό των Ε.Δ.”, λες και το προσωπικό είμαστε κάτι το ασήμαντο”.



Συνεχίζοντας ο Αρχηγός επεσήμανε ότι οι συνεχείς μειώσεις δεν απειλούν μόνο τις ΕΔ αλλά την ίδια την εθνική κυριαρχία. Κι όχι μόνο οι μειώσεις των μισθών αλλά και οι μειώσεις που επιχειρούνται στο ηθικό των ΕΔ:

“Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ και στις μειωτικές επιθέσεις διαφόρων παραγόντων κατά των στελεχών των Ε.Δ., χωρίς να αντιδράσει κανένας από την ηγεσία. Το προσωπικό των Ε.Δ., εκτός από μισθό, ασφάλεια, υγεία, έχει και τιμή, την οποία πρέπει να υπερασπίζονται οι διοικούντες με θάρρος και παρρησία, ενίοτε με παραίτηση και δημόσια καταγγελία. Είναι δεδομένο ότι οι Ε.Δ. και η εξωτερική πολιτική είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας και οι συνεχείς μειώσεις του αμυντικού προϋπολογισμού δεν απειλούν απλά το αξιόμαχο αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία”,τόνισε ο Κ.Ζιαζιάς.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του