Εκτός Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας που ...έπαιζε ΚΙΝΟ!

Ρεπορτάζ : Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από το : tovima.gr)
Εκτός Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας που ...έπαιζε ΚΙΝΟ! Σε προ μερικών ημερών συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αποφασίστηκε η εκδίωξη από το δικαστικό σώμα ενός 45χρονου σε νησιωτική περιοχή της χώρας λόγω της... απίστευτης αδράνειας που έδειχνε και εντοπίστηκε στις έρευνες που ακολούθησαν. Πρόκειται για την περίπτωση που είχε αναδείξει η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στον Άρειο Πάγο και στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο συρτάρι του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού βρίσκονταν 1.700 φάκελοι σοβαρών ανεξέλεγκτων υποθέσεων! Πολλές από αυτές παρεγράφησαν. Παράλληλα υπήρχαν αναφορές κατοίκων της περιοχής ότι το μοναδικό ενδιαφέρον του εισαγγελέα είναι να δίνει καθημερινό παρών σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και να ασχολείται ολημερίς και ολονυκτίς με το ΚΙΝΟ και το «Στοίχημα».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση με τον κύριο εισαγγελέα ήταν - την τελευταία τριετία - εξοργιστική. Του στέλναμε τους φακέλους υποθέσεων ληστειών ή διακίνησης ναρκωτικών και ούτε καν ασχολιόταν. Μας έδινε τις διαβεβαιώσεις ότι θα κινηθεί με άμεσες ενέργειες για τη διεκπεραίωσή τους και έκανε το ακριβώς αντίθετο. Όλοι οι φάκελοι στοιβάζονταν στο γραφείο του. Μάταια περίμεναν άλλοι δικαστές, δικηγόροι, οι εμπλεκόμενοι να κινητοποιηθεί και να αποφασίσει. Εκείνος πήγαινε στο πρακτορείο για να παίξει ΚΙΝΟ με την ησυχία του! Μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση...»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον - εν ενεργεία μέχρι τώρα - εισαγγελέα φέρεται να άρχισε προ μερικών μηνών, όταν επισκέφθηκαν τη νησιωτική περιοχή εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης που έγιναν αποδέκτες των παραπόνων από δικηγόρους της περιοχής. Παράλληλα είχε διαταχθεί έρευνα από άλλη ελεγκτική δικαστική υπηρεσία της περιοχής κατά την οποία εντοπίστηκαν οι εκατοντάδες αδρανείς φάκελοι και εκτέθηκε η - κατά τους ερευνώντες - εντυπωσιακή υπηρεσιακή ανεπάρκεια του εισαγγελέα στο νησί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όταν δικαστικός λειτουργός αποπεμφθεί για λόγους υπηρεσιακής υστέρησης και όχι διαφθοράς, μπορεί να ζητήσει - εκ των υστέρων - τη μετάταξή του σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Και όπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, «αυτό είναι κάτι που ίσως το επεδίωκε ο κύριος εισαγγελέας. Γιατί ήταν φανερό ότι την εισαγγελία δεν την ήθελε!».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του