Επιστρέφουν από τη διαθεσιμότητα επτά υπάλληλοι στη Λαμία

Στις εργασίες τους επιστρέφουν από την Πέμπτη οι επτά εργαζόμενοι του δήμου της Λαμίας, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα...
μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας, στο οποίο είχαν προσφύγει.
Πρόκειται για υπαλλήλους ΙΔΑΧ, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τώρα περίμεναν τις εξελίξεις.
Στην απόφαση, που εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Ε. Κώστα, χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ως «βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης» και ακόμη ότι «προσβάλλει στον πυρήνα τους τα συνταγματικά δικαιώματα των αιτούντων και ειδικότερα, αυτά που έχουν θεσμοθετηθεί και που επιβάλλουν το σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισότιμη συνεισφορά στα δημόσια βάρη, την προστασία της εργασίας και παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας».
Σημειώνει, ακόμα, στο σκεπτικό της απόφασης, ότι η «η διαθεσιμότητα θα προσβάλλει το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή ζωή», ενώ.................... αναφέρεται και στο ενδεχόμενο το συγκεκριμένο προσωπικό να αποτελεί πλεονάζον προσωπικό.
Τονίζεται δε ότι «ακόμη και αν υποτεθεί ότι οι αιτούντες αποτελούν πλεονάζον προσωπικό, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χωρίς να προηγηθεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησής τους, αντιμετωπιζόμενοι από το νομοθέτη με τον ίδιο τρόπο οι ικανοί και ευσυνείδητοι υπάλληλοι με τους ανεπαρκείς».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του