«Χαλαρώνει» τα λουριά η Εφορία

Εντολή σε όλους τους εφόρους της χώρας να παρέχουν στους οφειλέτες του δημοσίου όσες περισσότερες δόσεις μπορούν, προκειμένου να εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, οι εφορίες θα...


 αρχίσουν να αποστέλλουν, άμεσα ,ειδοποιητήρια για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός 20 ημερών. Αν όμως οι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση η απειλή των κατασχέσεων… παραμένει.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε χθες με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε να αντιμετωπίζουν πιο «χαλαρά» εκείνους που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση.

Έτσι, οι εφορίες θα μπορούν να επιτρέπουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ακόμη και σε 26 ή και σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Προτεραιότητα αποτελούν οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν.

Η νέα ρύθμιση δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από το διάστημα του ενός με δύο μήνες.

πηγή:axiaplus.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του