Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και από το βράδυ στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και επικράτηση θυελλωδών νοτιάδων, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 10 στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη να φτάνουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με γρήγορη ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νότια θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Αναλυτικότερα
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις προβλέπονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ύφεση των φαινομένων αναμένονται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το απόγευμα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, που βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές αναμένονται στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις αναμένονται, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του