Ο καυγάς Σκοπίων – Ελλάδας «φρενάρει» τη δίκη Ψωμιάδη

Από αναβολή σε αναβολή και από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πηγαίνει η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση ύψους 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού Ελλάδα και Σκόπια ρίχνουν η μία χώρα το μπαλάκι στην άλλη.

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως δεν έχουν πάρει ακόμα στοιχεία που απαιτούνται, ενώ οι ελληνικές Αρχές επιμένουν πως τα έχουν στείλει και μάλιστα δύο φορές.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η οποία έχει στη διάθεση της το τελευταίο έγγραφο που έστειλαν τα Σκόπια στις 4 Φεβρουαρίου, την ημέρα που αποφασίστηκε η επ' αόριστον αναβολή της δίκης, υπογράφεται από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ το κατ' επείγον έγγραφο-απάντηση.

Όπως αναφέρεται, «μετά την παρουσίαση της υπόθεσης στο ποινικό τμήμα της υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς του δικαστηρίου, ακολούθησε διαδικασία για τη συμπληρωματική αίτηση έκδοσης του Χρυσόστομου Ψωμιάδη στην Αθήνα, για αξιόποινη πράξη κατά του φορολογικού συστήματος της Δημοκρατίας της Ελλάδας και για αξιόποινες πράξεις παραποίησης επιταγών (σ.σ. εννοείται η πράξη της υπεξαίρεσης) και ξεπλύματος χρήματος, στο πλαίσιο του ποινικού κώδικα της Ελλάδας. Μετά τον έλεγχο του φακέλου, το ποινικό τμήμα σημείωσε ότι οι τελευταίες προσθήκες, που εστάλησαν από τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2012, αν και εδόθησαν καλύπτοντας τα αιτήματά μας, παρουσιάζουν ελλείψεις αποδείξεων, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η απαγγελία της απόφασης».

Τα Σκόπια υποστηρίζουν πως «παρ' όλη την αίτησή μας προς τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Ελλάδας να μας υποβάλει τα έγγραφα και παρ' όλη την επιθυμία μας να λύσουμε την υπόθεση της έκδοσης του Χρυσόστομου Ψωμιάδη το συντομότερο δυνατόν, με έκδοση απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την ποινική διαδικασία της ΠΓΔΜ, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και των συμπληρωματικών πρωτοκόλλων, οι ελληνικές αρχές δεν μας υπέβαλαν τα αναγκαία έγγραφα».

Ωστόσο από την ελληνική πλευρά υποστηρίζουν πως τα στοιχεία που ζητούν εκ νέου τα Σκόπια έχουν ήδη σταλεί εγγράφως. Και μάλιστα... δύο φορές. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να καλωσορίζει μία συνάντηση εκπροσώπων της γείτονος χώρας με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
πηγή:iefimerida.g

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του