ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Αποτελέσματα συζήτησης για το μέλλον των προνοιακών δομών «Βοήθεια στο Σπίτι»


Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στην Λιβαδειά μετά από κάλεσμα πρόσκληση του Δ. Σ. του Συλλόγου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Νομού Βοιωτίας προς τους Τοπικούς Φορείς του Νομού Βοιωτίας (Βουλευτές, Δημάρχους, Προέδρους Κοινωφελών Επιχειρήσεων κλπ) και τους εργαζόμενους στις δομές αυτές πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για τους προβληματισμούς μας για το μέλλον των προνοιακών δομών «Βοήθεια στο Σπίτι».
Παρόντες στην συνάντηση αυτή ήταν:
κ. Ιωάννης Σταθάς (Βουλευτής Ν. Βοιωτίας)
κ. Νίκος Παπαγγελής (Δήμαρχος Λιβαδειάς)
κ. Σπυρίδων Νικολάου (Δήμαρχος Θήβας)
κ. Νικόλαος Αποστολίδης (Αντιδήμαρχος Δ. Λιβαδειάς)
κ. Αργύριος Σταματίου (Αντιδήμαρχος Δ. Λιβαδειάς)
κ. Βασίλειος Τσίνας (Αντιδήμαρχος Δ. Λιβαδειάς)
κ. Ηλίας Πέτραινας (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Θήβας)
κα Γιώτα Πούλου (Δημοτική Σύμβουλος Δ. Λιβαδειάς)
κα Ιουλία Κόντου (Δημοτική Σύμβουλος Δ. Θήβας)
κ. Φάνης Νικολούτσος (Γενικός Δημάρχου Θήβας)
κ. Νικόλαος Ζορμπάς (Πρόεδρος Κοινωφελής Επιχείρησης Λιβαδειάς)
κ. Σωτήρης Δρένιος (Πρόεδρος Κοινωφελούς......
Επιχείρησης Θήβας)
κα Στέλλα Δεληκωνσταντή (Προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας)
κ. Νικόλαος Πούσιας (Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Ορχομενού)
κα Ευαγγελία Σταμέλου (Γραμματέας Δημάρχου Θήβας)
κα Ευαγγελία Πήλιουρη (Διευθύντρια Οικονομικού Τμήματος Θήβας)
το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου
Ύστερα από την ενημέρωση της προέδρου του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι τελειώνει στις 31/03/2013 αποφασίστηκαν να διεκδικηθούν τα εξής:
Οι τοπικοί φορείς δήλωσαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, συμμετοχή στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων (13 και 14 Φεβρουαρίου) και την παρουσία τους στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου 2013 με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί προκειμένου να συμβάλουν κι αυτοί στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και να συμβάλουν στην διασφάλιση της φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος με νομοθετική ρύθμιση
Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι με τους ίδιους έμπειρους εργαζομένους.
Πίεση για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ώστε να διασφαλιστεί η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, τροποποίηση των κριτηρίων του «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» ώστε να καλυφθεί αξιοπρεπής αριθμός ωφελουμένων και την παύση του σχεδιασμού του Υπουργείου Εργασίας να προβάλει ως μονόδρομο την δημιουργία Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα οδηγήσει τις κοινωνικές δομές σε διάλυση.   
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος Παπαϊωάννου Λουκία
Ο Γεν. Γραμματέας Κοσμίδης Κων/νος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του