ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Νέου τύπου ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά με σφιχτούς όρους εξετάζουν από κοινού το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα, με κύριο ζητούμενο να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή των τακτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία...
που αναδεικνύεται πλέον σε μείζον ζήτημα όσο συνεχίζει να αυξάνεται η ανεργία και όσο μεγαλώνει το νέο κίνημα της αγοράς που λέει «δεν έχω να πληρώσω».
Η νέα ρύθμιση, εφόσον βρεθεί κοινή συνισταμένη, δεν θα περιλαμβάνει χαριστικούς όρους που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, καθώς η τρόικα απέρριψε με σχετικό έγγραφό της αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί από το ΙΚΑ και άλλους φορείς και έφταναν μέχρι και σε αναστολή πληρωμών για 6 μήνες και στη συνέχεια την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με κλιμακούμενο ποσοστό (1%, 2%, 3%) κάθε μήνα.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν είτε στο λεγόμενο διακανονισμό με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών και με την προϋπόθεση να πληρώνουν τις μηνιαίες εισφορές, είτε να κάνουν ρύθμιση ως 10 δόσεις με έκπτωση από 100% ως 75% σε τέλη και προσαυξήσεις.
Πλέον αυτών, και ανάλογα με τις δυνατότητες των οφειλετών υπήρχε και η δυνατότητα ένταξής τους σε παλαιότερη ρύθμιση με λιγότερο ευνοϊκούς όρους αλλά με 36 δόσεις που αν δεν τηρούνταν το ποσό της οφειλής γινόταν εκ νέου καινούριο κεφάλαιο και οι δόσεις έφταναν τις 48.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του