ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ... ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ!

Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το : tovima.gr)
Αυστηρές συστάσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, υποδείξεις και προτροπές για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, επιφυλάσσει στους υπουργούς του...
ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση (14:00) του υπουργικού συμβουλίου. 
 
Ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ανατραπεί ο κυβερνητικός προγραμματισμός, αντιθέτως θέλει να επιβάλλει ταχύτερους ρυθμούς σε κρίσιμους τομείς όπου έχουν εντοπισθεί αδυναμίες και έχει καταγραφεί συσσωρευμένη αγανάκτηση από τους πολίτες. 
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα δώσει εντολές για καλύτερο συντονισμό, επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και προσοχή στις δημόσιες παρεμβάσεις, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.
 
Παράλληλα θα απαιτήσει πολύ γρήγορους ρυθμούς, διότι έχει διαγνώσει ότι ακόμη εξαγγελίες και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, ενώ θα κτυπήσει καμπανάκι, τονίζοντας για μια ακόμη φορά, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.


 
Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα θα είναι η τελευταία με την παρούσα σύνθεση, καθώς ο ανασχηματισμός είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει, μετά τη λήξη του συνεδρίου του ΠαΣοΚ σε περίπου δυο εβδομάδες. 
 
Ο Πρωθυπουργός δεν ανέμενε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο για να διαπιστώσει το βαθμό, κατά τον οποίο ανταποκρίνονται οι υπουργοί του στις εντολές τους. Ο ίδιος έχει πλήρη εικόνα για όλα τα θέματα και παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα της κυβερνητικής δραστηριότητας. 
 
Άλλωστε ο ίδιος έχει από καιρό στα χέρια του αναλυτική ενημέρωση όλων των υπουργών για το έργο τους αλλά και την αυτοκριτική τους για τις καθυστερήσεις σε συνδυασμό με παρατηρήσεις των συμβούλων του για κάθε θέμα ξεχωριστά. 
 
Βασικό θέμα όμως του υπουργικού συμβουλίου είναι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σχετική ενημέρωση θα γίνει από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει την εγρήγορση των υπουργών για να αξιοποιηθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, όπως συνέβαινε παλαιότερα. 
 
Για τον Πρωθυπουργό, η υψηλή απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις, αποτελούν το τρίπτυχο για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας που ζητάει εδώ και καιρό, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και να τονωθεί η αγορά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του