Ο Αλέξης Τσίπρας κρυφά στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τσακόπουλου στο Σακραμέντο!


Σιγά μην αφήσουν τον Αλέξη να... ξεστρατήσει...




Ένα δεκάωρο ταξίδι αστραπή και μια μυστική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Σαν Φρανσίσκο αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ο πρόεδρος Αλέξης πέταξε από την Φρανκφούρτη στο Σαν Φρανσίσκο-10 ώρες πτήση από την Φρανκφούρτη στη Καλιφόρνια-για να συναντήσει δύο ζάπλουτους μεν αλλά μάλλον χωρίς άκρες στο Λευκό Οίκο ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, τον Φίλ Αγγελίδη και τον Άγγελο Τσακόπουλο οι οποίοι εκτός από δισεκατομμυριούχοι είναι και συνεταίροι κατασκευαστές και κτηματομεσίτες. Μάλιστα ο Τσίπρας επισκέφθηκε την οικογένεια Τσακόπουλου (photo) στο σπίτι τους στο Σακραμέντο!
Προς τι η συνάντηση με δύο γαλαντόμους επιχειρηματίες;, αναρωτιέται ο Γ. Παπαχρήστος; Ποιος έκλεισε το ραντεβού και για ποιον λόγο; Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης;

Για την Δυναστεία Τσακόπουλου βρήκαμε εδώ το αφιέρωμα που ακολουθεί>




EΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ απολαμβάνει σήμερα τη μεγάλη του οικογένεια και ιδιαίτερα τα εγγόνια του. Ηρθε στην Αμερική πριν από περίπου μισόν αιώνα και είδε για πρώτη φορά το Αγαλμα της Ελευθερίας από το Ελις Αϊλαντ. Οι δυσκολίες στον νέο τόπο πολλές, αλλά για τον 15χρονο τότε Αγγελο όλα ξεπεράστηκαν με την αφοσίωσή του στην εργασία. Το να δουλεύει σκληρά το είχε μάθει από μικρός πριν φύγει από το αγροτικό χωριό της Πελοποννήσου, τις Ρίζες. Το όνομά του ...
πια στη Βόρεια Καλιφόρνια το ξέρουν και οι πέτρες. Οι περισσότερες, άλλωστε, βρίσκονται στις ιδιόκτητες εκτάσεις του! Ο όμιλος ΑΚΤ που δραστηριοποιείται στο real estate είναι ο μεγαλύτερος του Σακραμέντο.
Σε κάποια διάλεξη στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της πόλης ένας καθηγητής τόνισε ότι «οι νέες μητροπολιτικές περιοχές είναι αυτές όπου η ΑΚΤ κατασκευάζει νέα σπίτια».

Ο όμιλος ΑΚΤ που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσακόπουλο σήμερα διοικείται από τα παιδιά του, Ελένη και Κυριάκο, αλλά και τον γαμπρό του κ. Μάρκο Κουναλάκη. Ο Κυριάκος είναι πρόεδρος της ΑΚΤ Communities και η αδερφή του Ελένη πρόεδρος της AΚΤ Development.
Οι δωρεές της οικογένειας προς κάθε είδους μη κερδοσκοπική εταιρεία, κοινωφελή ιδρύματα, εκκλησίες και πανεπιστήμια ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Πιο γνωστή, αυτή που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για τη δημιουργία της έδρας ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Μητσοτάκη. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για τις δραστηριότητες και τα μέλη της οικογένειας μιλήσαμε με τον σύζυγο της κυρίας Ελένης Τσακοπούλου, τον γνωστό εκδότη, δημοσιογράφοκαι αντιπρόεδρο της ΑΚΤ Development κ. Μάρκο Κουναλάκη. Το περιοδικό που εκδίδει ονομάζεται «Washington Monthly» και είναι ένα από τα εγκυρότερα πολιτικά περιοδικά των ΗΠΑ. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε για το πλούσιο σε εμπειρίες παρελθόν του, τις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένειά του αλλά και την πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ.


Πού γεννηθήκατε και πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Γεννήθηκα στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια συνοικία όπου οι περισσότεροι κάτοικοιήταν ισπανόφωνοι. Δεν υπήρχε μεγάλη κοινότητα Ελλήνων. Θυμάμαι ότι προ-σπαθούσα να βοηθήσω την οικογένειά μου όπως μπορούσα. Οι γονείς μου ήξε-ραν αγγλικά, αλλά δεν ήταν η μητρική τους γλώσσα και εγώ είχα τον ρόλο να τους ενη-μερώνω και να αποκωδικοποιώ την αμερικανική πραγματικότητα. Ηταν καιρόςπολλών γεγονότων και μεγάλων, επαναστατικών αλλαγών για όλο τον κόσμο. Αςπούμε ότι ήταν το πρώτο μάθημα δημοσιογραφίας που έκανα.

Ως δημοσιογράφος σε ποια ΜΜΕ έχετε εργαστεί;

Ξεκίνησα ως ανταποκριτής της «Newsweek». Επειτα ήμουν απεσταλμένος του NBC στη Μόσχα. Κάλυψα την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. Επίσης έχω δουλέψει στους «Los Angeles Times», στη «Wall Street Journal», στην «International Herald Tribune» και σε άλλα μέσα.

Εχετε σκεφθεί ποτέ να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

Οχι, αλλά αυτό που θα ήθελα να κάνω και το κάνω τα τελευταία 30 χρόνια είναι να ασκώ κριτική. Οντας δημοσιογράφος έχεις τη δύναμη να ελέγχεις την εξουσία. Αυτότο έχει καταλάβει καλά η σημερινή πολιτική εξουσία και προσπαθεί να μειώσειτη δύναμη των ΜΜΕ. Οπως επίσης προσπαθεί να μειώσει τη δύναμη της νομο-θετικής εξουσίας. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να συνεισφέρω στην ενδυνά-μωση της δημοσιογραφίας και της ελεγκτικής της δύναμης.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε και με τον κατασκευαστικό τομέα;

Πάντα είμαι δημοσιογράφος και αυτή είναι η δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, να σου πω την αλήθεια, μετά τον γάμο μου δουλεύω για τη γυναίκα μου (γέλια). Η Ελένη είναι μια καταπληκτική επιχειρηματίας αλλά και υπέροχη σύζυγος. Θέλοντας να συμβάλω και εγώ στην ανάπτυξη του ομίλου, ανέλαβα αντιπρόεδρος. Ο ελεύθερος χρόνος μουείναι μηδαμινός!

Ποια είναι η κοινωνική θέση των Ελληνοαμερικανών στην Καλιφόρνια;

Αριθμητικά δεν είμαστε πολλοί, αν μας συγκρίνεις με ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες όπως το Μεξικό και η Ρωσία. Ομως ξέρουμε να δουλεύουμε σκληρά, και αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχουμε υιοθετήσει πολλά στοι-χεία από την αμερικανική κουλτούρα, όπως και αυτή από εμάς, μας δίνει μιαιδιαίτερη ισχύ. Πολλοί Ελληνοαμερικανοί έχουν ιδρύσει μεγάλες επιχειρήσειςκαι αρκετοί ασχολούνται με την πολιτική, όπως π.χ. ο κ. Φιλ Αγγελίδης, που εί-ναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας και υποψήφιος κυβερνήτης.

Εχετε ασχοληθεί ποτέ με επιχειρήσεις στην Ελλάδα;

Οχι. Εχουμε αρκετές επιχειρήσεις εδώ και δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε στηνΕλλάδα με κάτι ανάλογο. Μας το έχουν ζητήσει αρκετές φορές, αλλά δεν ενδια-φερόμαστε. Είναι δύσκολο εγχείρημα.

Σας είχε προταθεί ποτέ να ασχοληθείτε με την Ολυμπιακή;

Μία φορά μού τηλεφώνησε ο κ. Αλεξάκης. Μιλήσαμε αρκετή ώρα, τον συμβού-λεψα και του είπα τη γνώμη μου. Ποτέ όμως δεν συζητήσαμε σοβαρά τα μέλητης οικογένειας το ενδεχόμενο να αναμιχθούμε σε αυτή την ιστορία. Εγώ πιστεύωπως το καλύτερο θα ήταν να βρεθεί μια λύση σε συνεργασία με την Ε.Ε.

Ποιες είναι οι σχέσεις της οικογένειάς σας με την οικογένεια Μητσοτάκη;

Ο πατέρας μου και τα αδέρφια του πολέμησαν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη εναντίον των ναζί. Κατάγονται από το ίδιο χωριό της Κρήτης. Υστερα, ακόμα καιόταν οι γονείς μου ήρθαν στην Αμερική κρατήσαμε επαφή με τον κ. Κώστα Μη-τσοτάκη. Επίσης η γυναίκα μου σπούδασε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκηστο Στάνφορντ και κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου πέρασαν πολύ χρόνο μα-ζί. Ο κ. Αγγελος Τσακόπουλος γνωρίστηκε με τον πρώην πρωθυπουργό λίγα χρό-νια πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας και έγιναν καλοί φίλοι. Η κ. Ντόρα Μπακο-γιάννη επίσης έδωσε και το κλειδί της πόλης των Αθηνών στον πεθερό μου.Οπότε όλα αυτά τα γεγονότα μάς έχουν δέσει ως οικογένειες και έχουμε άριστεςσχέσεις. Αν θα ήθελες να σου πω ποιοι από τις δύο οικογένειες έχουν πιο καλέςσχέσεις θα μπορούσα να πω ότι εγώ με την Ντόρα έχουμε πιο στενή σχέση, μιαςκαι έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Ο Κυριάκος και η Ελένη πάντα ήτανφίλοι λόγω τού ότι σπούδασαν μαζί, και ο πατέρας μου με τον Αγγελο και τον κ.Κωνσταντίνο πάντα σχηματίζουν πηγαδάκι κατά τις συναντήσεις μας.

Ποιος είχε την ιδέα για την έδρα Μητσοτάκη στο Στάνφορντ;

Η ιδέα ήταν της γυναίκας μου και του πεθερού μου. Σκέφτηκαν ότι αυτό θα ήτανπολύ καλό για την Ελλάδα και επίσης θα τιμούσε τους αγώνες του κ. Μητσοτάκηκατά τη διάρκεια όλης της πολιτικής του πορείας για δημοκρατία και δικαιοσύνη.Οπότε η Ελένη βρήκε τον καλύτερο καθηγητή, τον οποίο πείσαμε να φύγει απότο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και να έρθει στην Καλιφόρνια, και το εγχείρημα ευο-δώθηκε. Μάλιστα αυτή η έδρα από την ίδρυσή της αποτέλεσε μία από τις δημο-φιλέστερες στο πανεπιστήμιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του