ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Για το τέλος του Τμήματος στην Λιβαδειά


Να  τους σταματήσουμε  πριν διαλύσουν ολοσχερώς την κοινωνία. 
Τέλος εποχής για το Τμήμα Περιφερειακής Aνάπτυξης για την πόλη της Λιβαδειάς και την ελληνική περιφέρεια…Δώδεκα (12) πόλεις μεταξύ αυτών και η Λιβαδειά χάνουν τις πανεπιστημιακές  τους σχολές, μας ανακοίνωσε χτές η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 
Απόλυτα λογικό, η τοπική κοινωνία να νοιώθει από χτές πιο φτωχή, καθώς μια πανεπιστημιακή σχολή, έστω και κουτσουρεμένη,  να φεύγει για άλλες πολιτείες υπό το βάρος των μνημονιακών επιλογών της τρικομματικης Κυβέρνησης.
Οι λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού επί τριάντα χρόνια ασέλγησαν επί του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού κράτους, αφού κατασπατάλησαν τα πάντα για εκλογική πελατεία, καταστρέφουν τώρα τον δημόσιο χώρο, τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, ενώ στην περιοχή μας δίνουν την χαριστική βολή και στο Πανεπιστημιακό  Τμήμα της Λιβαδειάς.
Χωρίς αιδώ, σε βάρος πολλών οικογενειών, νέων παιδιών, που εν ριπή οφθαλμού πρέπει να αλλάξουν τόπο εγκατάστασης, προσθέτοντας πολλά οικονομικά βάρη στις....
λαϊκές οικογένειες. 
Διαμαρτύρεται με κροκοδείλια δάκρυα το τοπικό πολιτικό προσωπικό…Μα τα κόμματά τους,  δεν είναι αυτά που καταργούν το τμήμα?
Δεν είναι τα κόμματά τους με τα οποία πολιτεύονται και στηρίζουν ή εκλέγονται, που συνεχίζουν το έργο της διάλυσης των πάντων ?
Δεν ήταν οι ίδιοι και τα κόμματά τους που λοιδορούσαν κάθε φωνή σύνεσης που προέρχονταν από την Αριστερά και από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους για τον τρόπο οργάνωσης και χωροθέτησης των περιφερειακών πανεπιστημίων παλιότερα ? 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και η Αριστερά θα τους σταματήσει, προτού καταστρέψουν ολοσχερώς τις κοινωνικές δομές της  ελληνικής κοινωνίας.
Απέναντι στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται και επαναλαμβάνει αυτό που από παλιά έχει προτείνει : τον επανασχεδιασμό και χωροθέτηση των περιφερειακών πανεπιστημίων οπού τον πρώτο λόγο θα έχει η πανεπιστημιακή  κοινότητα, με αποκέντρωση, με βιωσιμότητα αυτών, με τρόπο που να υπηρετούν τη γνώση, να υπηρετούν τη διασύνδεση Πανεπιστημίου και Κοινωνίας και την ελληνική περιφέρεια.  Και αυτή η υπόθεση είναι πολλή σοβαρή για να αφεθεί στους τοπάρχες, στους κάθε λογής πολιτευτές, σε ημιμαθείς πολιτικολογούντες και δημοσιοσχεσίτες ΠασοκοΝεοδημοκρατικής υφής.  
Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς, την κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση με σύνεση και ψυχραιμία να πιέσουμε για να ανατράπει η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο του τμήματος.
Το πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία, δημιουργόντας τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό περιφερειακό ακαδημαϊκό πόλο.
ΣΥΡΙΖΑ
Τ.Ε. Λιβαδειάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του