Υπογράφτηκε η απόφαση για δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι

Συγκέντρωση για την ανάληψη πρωτοβουλιών δράσης πραγματοποιεί ο σύλλογος kireas.org.
Σε αυτή την περιοχή, που βλέπετε σημειωμένη στο χάρτη δεξιά, στη θέση "Φούρνοι" Μαντουδίου και σε έκταση 750 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί ιδιωτική Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ), η οποί θα κοστίσει - σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έργου- 10,6 εκατομμύρια ευρώ.
Η δημιουργία της ΒΙΠΕ αποφασίστηκε μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης τριών συναρμοδίων υπουργών, οι οποίοι ενέκριναν την Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (γνωστό και σαν ΒΙΠΕ, υψηλής όχλησης/ρύπανσης) στο Μαντούδι.Η απόφαση αυτή από το νόμο αποτελεί και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.
Με απογοήτευση υποδέχτηκαν την απόφαση αυτή τα μέλη του... περιβαλλοντικού συλλόγου kireas org., αφού πιστεύουν ότι μία περιοχή με καταπληκτικό περιβάλλον (φωτό αριστερά) και τεράστιες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης θα καταστραφεί στο βωμό του κέρδους της ιδιωτικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ
Ο kireas.org οργανώνει της Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο κέντρο "Βινύλιο", παραλία της Αγίας Άννας συνάντηση φορέων, επαγγελματιών και ενεργών πολιτών, για τον προγραμματισμό και συντονισμό δράσεων ενόψει των νέων δεδομένων.
Φορείς και άτομα, από όλη την Βόρεια Εύβοια, που θεωρούν ότι πλήττονται από αυτή την απόφαση μπορούν να επικοινωνήσουν με το σύλλογο στο 2227022700.
egnomi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του