ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Προκλητικές προσλήψεις και υπέρογκες αμοιβές στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών
Πρόσφατα, όπως αναφέρεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, η σύνθεση του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. άλλαξε για ακόμη μία φορά στις 25/1/2013, καθώς νέα πρόσωπα ανέλαβαν τις θεσεις του Αντιπροέδρου, του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Διοικητικού Διευθυντή. Παρά ταύτα οι διοικούντες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, παρέμειναν «ημέτεροι», οι οποίοι σημειωτέον, ουδεμία σχέση έχουν με την θέση στην οποία διορίστηκαν, δίνοντας συνέχεια στο σκάνδαλο περί «πάρτυ ημετέρων και προκλητικών μισθών εν μέσω κρίσης», με μισθούς οι οποίοι κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ορισμένοι έχουν απαιτήσει κα ιδιαίτερα υψηλά bonus στις συμβάσεις τους.
Επίσης, η διαφαινόμενη συνέχιση προσλήψεων «ημετέρων» ως νομικών συμβούλων, παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ Α.Ε. διαθέτει άρτια οργανωμένη Νομική Υπηρεσία επιτείνει την εικόνα του σκανδάλου.
Επειδή η ΛΑΡΚΟ Α.Ε. αποτελεί περιουσία του.....
ελληνικού λαού.
Επειδή στόχος και καθήκον της Διοίκησης πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εταιρείας και όχι το ξεπούλημά της.
Επειδή η Διοίκηση εξαντλεί την υποκρισία και την αναλγησία της στους απλούς εργαζόμενους με απολύσεις και άγριες περικοπές μισθών, ενώ την ίδια στιγμή προσλαβάνει «ημετέρους» έναντι αδρών αμοιβών.
Επειδή αντί να γίνονται προσλήψεις εργαζομένων στην παραγωγή, όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τόσο η ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και οι εγκαταστάσεις, προσλαμβάνονται «ημέτεροι» όπως προκύπτει από τα ανωτέρω δημοσιεύματα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Αληθεύουν τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα περί νέων προσλήψεων και υπέρογκων αμοιβών στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.;
-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι νεοπροσληφθέντες καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το γνωστικό τους αντικείμενο ουδεμία σχέση έχει με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ Α.Ε.;
-Παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας όσων προσελήφθησαν τους τελευταίους 3 μήνες στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Ιωάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του