'' ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ HEDGE FUNDS ''...

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να "κόψει τα πόδια" των ληστρικών hedge funds. Με ερώτησή του στον Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής κάνει λόγο για το "μέγα σκάνδαλο της προνομιακής...
μεταχείρισης των πιο ληστρικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων στις αναδιαρθρώσεις χρέους".
To κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Προς τον Υπουργό Οικονομικών: κ. Γιάννη Στουρνάρα
Στην πρόσφατη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τα πιο επιθετικά hedge funds αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αποσκοπώντας στην αποπληρωμή στο ακέραιο των ομολόγων που διακρατούν (holdouts), ενώ σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής προβαίνουν σε μακροχρόνιες δικαστικές διεκδικήσεις ακόμα και σε απαιτήσεις κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό όπως συνέβη εναντίον της Αργεντινής.
Η σκανδαλώδης προνομιακή μεταχείριση των πιο επιθετικών hedge funds μεταβιβάζει χρήμα των Ευρωπαίων φορολογουμένων στο Γκρήνουιτς και στα νησιά Κέιμαν, γελοιοποιεί τους πιστωτές που αποδέχονται το “κούρεμα” και είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν οι μη μετέχοντες με κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα οι μελλοντικές συντεταγμένες συναινετικές αναδιαρθρώσεις χρέους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά η Ευρωζώνη έχει όλα τα μέσα να καταστήσει απρόσβλητες τις χώρες της που μετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και σύντομα η Κύπρος και να επιβάλει την αποκλειστική δικαιοδοσία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων στην εκδίκαση απαιτήσεων των πιστωτών. Η σχετική απόφαση της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή θα αποτελούσε καθοριστική στήριξη της δοκιμαζόμενης από την κρίση χρέους Κύπρου. Η Μεγάλη Βρετανία έχει συμφέρον να υπακούσει στη σχετική νότα αν θέλει το City να διατηρήσει την ξεχωριστή θέση του στις εκδόσεις χρέους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός- Προτίθεται η Κυβέρνηση να θέσει στα ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα θεσμικής θωράκισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) έναντι των οικονομικών αξιώσεων των απρόθυμων πιστωτών - πράγμα που αποκτά αυτή τη στιγμή ξεχωριστή σημασία για τη δοκιμαζόμενη από την κρίση χρέους Κύπρο - και να επισημάνει την ανάγκη ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου για τις μελλοντικές συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους;- Θα προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των G-20 να διεκδικήσει μια διεθνή συμφωνία για έναν ενιαίο μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους που θα εξασφαλίσει την ισοτιμία πιστωτών και την εύλογη συνυπευθυνότητα πιστωτών - οφειλετών;".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του