Λίστα - φωτιά με 27.000 επίορκους


epiorkoi porismaΣτα όρια της εμπλοκής αναμένεται να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται έτοιμοι να αντικρούσουν με στοιχεία της παρελκυστικές τακτικές που ακολουθεί το αρμόδιο υπουργείο στο εγχείρημα της  αναμόρφωσης του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Task Force, που έχουν ως αντικείμενό τους τη "μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην πράξη", έχουν καταρτίσει ήδη έναν μακροσκελή κατάλογο με το σύνολο των ελεγχόμενων ή επίορκων υπαλλήλων.
Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 27.000 διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που είτε έχουν υποπέσει σε διάφορα αδικήματα και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη είτε αναμένουν την κρίση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων.
Η έρευνα κινήθηκε σε δήμους, περιφέρειες, πολεοδομίες και εφορίες και στο πόρισμα διατυπώνεται η πρόταση για άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων.

Οι εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών για τα επίπεδα διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας απέχουν παρασάγγας από τα επίσημα σττοιχεία που εμφανίζουν κατά καιρούς οι αρμόδιες αρχές. Είναι ενδεικτικό ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τους επίορκους σε 3.900 ενώ οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε 1.301. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν παραμένουν στις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία τους με υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο νόμος 4057/2012 που προβλέπει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων, ευνοεί τις στρεβλώσεις με αποκορύφωμα το πρόσφατο παράδειγμα των φυλακισμένων δημοτικών υπηλλήλων, οι οποίοι συνέχιζαν να πληρώνονται το 50% του μισθού τους, αν και ομολόγισαντη δολοφνία του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας. Το Δευτεροβάθμιο Πειραρχικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει προκειμένου οι δύο υπάλληλοι να απολυθούν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του