ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ: Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας προϋπολογισμού 8.000.000 €.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φθιώτιδας με προϋπολογισμό 8.000.000 € και παρά την αναστολή του προγράμματος, εγκρίθηκε κατ΄εξαίρεση η χρηματοδότηση και υπογραφή της σύμβασης.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και μεγάλο έργο για τη Λαμία. Σημαντικό και άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να λυθούν τα κρίσιμα προβλήματα στέγασης του 5ου Λυκείου...
και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο στην περιοχή Ρεβενίων – Καλυβίων Λαμίας . Μεγάλο, αφού έχει δυναμικότητα περίπου 520 μαθητών και κατασκευάζεται σε οικόπεδο επιφάνειας περίπου 10 στρεμμάτων.
Ειδικότερα, με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή ολοκληρωμένου τμήματος (τμήμα Α1 & τμήμα Β) του σχολικού κτιρίου του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας, που περιλαμβάνει πλήρεις οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για:
-Κτίριο συνολικού εμβαδού 3.528 τετραγωνικών μέτρων
-Ημιυπαίθριους 1.000 τετραγωνικών μέτρων
-Εξώστες 600 τετραγωνικών μέτρων
-Διαμόρφωση περιβάλλοντα – αύλειου χώρου 3.500 τετραγωνικών μέτρων
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθούν 13 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 2 εργαστήρια τεχνολογίας, 8 αίθουσες μαθημάτων ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικοί, κοινόχρηστοι και χώροι διοίκησης, καθώς και κλειστό γυμναστήριο και υπαίθριοι χώροι άθλησης.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια είναι σημαντικά, χρήσιμα και αναγκαία. Όμως η κατασκευή του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας έχει μια ξεχωριστή σημασία, αφού είναι ένα έργο – πραγματική και ριζική λύση στα χρόνια προβλήματα στέγασης του σχολείου. Είναι ένα έργο που μελετήθηκε και εντάχθηκε από την πρώην Νομαρχία στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φθιώτιδας, που δυστυχώς, λόγω των ασφυκτικών δημοσιονομικών της χώρας και του περιορισμού των εθνικών πόρων μπήκε σε αναστολή. Εμείς ως Περιφέρεια, που λειτουργεί με συνέχεια και συνέπεια και με βάση τις άμεσες προτεραιότητες της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, ασκήσαμε σειρά πιέσεων και παρεμβάσεων, έτσι ώστε να ξεκινήσει και να χρηματοδοτηθεί το έργο. Εξασφαλίσαμε λοιπόν την κατ΄εξαίρεση υπογραφή της σύμβασης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε άμεσα στην έναρξη κατασκευής ενός μεγάλου και σύγχρονου σχολείου στη Λαμία.
Με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε, να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε περισσότερα για τον τόπο και την κοινωνία»  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του