ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ...


Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για πετρέλαιο - φυσικό αέριο
... ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...
Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και Νότια της Κρήτης επιταχύνει ...
το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, που σχεδιάζει η προκήρυξη του επίσημου γύρου των παραχωρήσεων να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, καθώς οι πρώτες απεικονίσεις αποτυπώνουν «ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε, χθες, το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ηδη έχει ολοκληρωθεί το 30% της πρώτης φάσης επεξεργασίας των χιλιομετρικών γραμμών που ερευνήθηκαν από τη νορβηγική εταιρεία PGS, στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών. Παράλληλα, στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που έχουν επιλεγεί με τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης (open door) για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο. Θα ακολουθήσει η σύναψη των σχετικών συμβάσεων παραχώρησης από το ΥΠΕΚΑ.
Οι εξελίξεις, σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της έρευνας υδρογονανθράκων, συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Ευάγγελο Λιβιεράτο με στελέχη της διεύθυνσης πετρελαϊκής πολιτικής του υπουργείου. Εξετάστηκαν η πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τα επιμέρους στάδια υλοποίησης του προγράμματος επεξεργασίας και ερμηνείας των γεωφυσικών δεδομένων, που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της PGS στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης.
Χρονοδιάγραμμα
Στη σύσκεψη μετείχαν οι δύο γεω-επιστήμονες του υπουργείου, που είχαν μεταβεί στο Λονδίνο για μετεκπαίδευση, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της PGS, οι οποίοι παρουσίασαν στον υπουργό τα πρώτα παραδείγματα των μετρήσεων και συζήτησαν την ποιότητά τους, περιγράφοντας την εξέλιξη της διαδικασίας. «Βασική επιδίωξη και των δύο μερών, του ελληνικού δημοσίου και της PGS, είναι η τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος, ώστε η προκήρυξη του πρώτου γύρου παραχωρήσεων να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2014», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, διαψεύδοντας φήμες που ήθελαν τον διαγωνισμό να ξεκινά στα τέλη του επόμενου χρόνου.
Ας σημειωθεί ότι η επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τις σεισμικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου. Ο υπουργός Ευάγγ. Λιβιεράτος δήλωσε ότι «οι ρυθμοί αναζήτησης υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο και ηπειρωτικό χώρο της δυτικής Ελλάδος και νότια της Κρήτης συνεχίζονται απρόσκοπτα και μεθοδικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις δυνατότητές μας».
Πηγή : imerisia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του