«Μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε ούτε ένα από τα σενάριά σας»!

Ξεσηκωμός στους Λειψούς για το Δημοτικό τους σχολείο-Τα Μνημόνια συνθλίβουν τους ήδη χειμαζόμενους Ακρίτες
«Μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε ούτε ένα από τα σενάριά σας»!
Η έννοια της κρατικής βοήθειας είναι άγνωστη για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών χρόνια τώρα. Εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία παλεύουν μόνοι τους, χωρίς καμία μέριμνα και χωρίς ούτε τα αυτονόητα για εκατομμύρια άλλους πολίτες. Χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς συγκοινωνία, μόνοι τους στην άκρη της Ελλάδας. Αυτό είναι το ευχαριστώ της Πατρίδας σε όσους «φυλάττουν Θερμοπύλες»...
Ωστόσο, μετά την έλευση των δανειστών στην Ελλάδα και το «άνοιγμα» των «δώρων» τους (Μνημόνια), τα προβλήματά τους αυξήθηκαν, λες και εκείνοι προκάλεσαν την κρίση.
Πρόσφατο «χτύπημα» αποτελεί η απόφαση των κυβερνώντων να μειώσουν τις οργανικές θέσεις του δημοτικού σχολείου Λειψών, στα πλαίσια των περικοπών!

Φυσικά, η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε τον ξεσηκωμό των κατοίκων, η υπομονή των οποίων έχει φτάσει πλέον στα όρια της.
Μάλιστα, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και οι κάτοικοι προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ενώ παράλληλα έστειλαν και επιστολή στους αρμόδιους, ζητώντας το αυτονόητο: να προστατευθεί το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών τους στην εκπαίδευση.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου:
«Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας εκφράζουμε την αγανάκτηση, την απογοήτευση, τη βαθύτατη λύπη, αλλά και τον μεγάλο θυμό που μας πλημμύρισε μόλις πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, να υποβαθμίσει την οργανικότητα του Δημοτικού σχολείου μας από 6/θέσιο σε 4/θέσιο, μαζί και τόσων άλλων σχολείων της Δωδεκανήσου.
Τα Μνημόνια και η «οικονομική εξυγίανση» ξαναβάζουν στο στόχαστρο την πολύπαθη Δημόσια Παιδεία, αδιαφορώντας λοιπόν, για άλλη μια φορά, για την ιδιαιτερότητα των Δωδεκανήσων, τη νησιωτικότητα, και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Μοιραία θα οδηγηθούμε στη δημιουργία Δημοτικών σχολείων, όπου θα συμπτύσσονται τάξεις, που θα βολεύουν αριθμητικά και οικονομικά.
Η όλη διαδικασία κουρελιάζει και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στον θεσμό της εκπαίδευσης.
Καλούμε τα μέλη μας, τα μέλη όλων των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και συνολικά όλο τον κόσμο να αντισταθεί και να εμποδίσει μια τέτοια προοπτική. Η αδράνεια, ο φόβος και το μούδιασμα που νιώθουμε απέναντι σε όλη αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε τελευταία να σταματήσει τώρα. Τώρα που απειλείται ακόμα και το ελάχιστο που υποχρεούμαστε να παρέχουμε στα παιδιά μας ως κοινωνία, η Δημόσια δωρεάν παιδεία.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας. Ο σύλλογος μας προτίθεται να αντιδράσει δυναμικά, κλείνοντας το Δημοτικό σχολείο, δεν πρόκειται να αφήσουμε όχι μόνο το σχολείο μας να γίνει 4/θέσιο, αλλά απαιτούμε να πληρωθούν οι θέσεις του με καθηγητές αγγλικών, γαλλικών, πληροφορικής, και μουσικής.
Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας να μη διανοηθούν να υλοποιήσουν ούτε ένα από τα εφιαλτικά, για τα παιδιά μας, σενάρια τους. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απαράδεκτη και το γνωρίζουν!
Ή μήπως οι Λειψοί και οι μικροί μαθητές είναι θύματα της αλόγιστης εξοικονόμησης οικονομικών πόρων?????.......... Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση το σχολείο μας να υποβαθμιστεί!!!!!
Όλα τα παιδιά, ακόμη και αυτά των απομακρυσμένων, ακριτικών, νησιωτικών περιοχών, δικαιούται να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στη ζωή τους.
Τα παιδιά των Λειψών δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων στη μάθηση, παρά μόνο τη δημόσια εκπαίδευση, που εσείς καταβάλετε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να τους την αφαιρέσετε».


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του