Από ποιους ζητήθηκε να σωθεί η Εθνική


ethnikiΌλα τα ονόματα των πολυεκατομμυριούχων με τους οποίους επικοινώνησε ο πρωθυπουργός και η διοίκηση της Εθνικής.

Αγώνα δρόμου κάνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για να μπορέσει να καλύψει τα 800 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου που υποχρεούται για να μπορεί να λάβει την αναχρηματοδότηση από το Χρηματοπιστωτικό Ταμείο.

Ένα δεν κατορθώσει να καλύψει τα 800 εκατομμύρια ευρώ τότε η Εθνική τράπεζα περνάει στα χέρια του Χρηματοπιστωτικού ταμείου, κρατικοποιείται και εν συνεχεία πωλείται σε ξένη τράπεζα.

Υποψήφια αγοράστρια είναι η Deutsche Bank της Γερμανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέκος Τουρκολιάς και άλλα στελέχη έχουν κινητοποιηθεί για να καλύψουν το ποσόν αυτό.


Τη περασμένη εβδομάδα ο κ. Τουρκολιάς κάλεσε όλους τους διευθυντές των υποκαταστημάτων της Εθνικής και τους ζήτησε από τους πελάτες τους να εξασφαλίσουν στην αύξηση κεφαλαίου 300 εκατομμύρια ευρώ. Τους είπε τα άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ θα τα βρει η διοίκηση από μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο κ. Τουρκολιάς έχει απευθυνθεί και έχει συναντηθεί με τους εξής μεγαλοεπιχειρηματίες: Γιώργο Καλιμανόπουλο, Διαμαντή Διαμαντίδη, Βίκτωρα Ρέστη, Γιώργο Οικονόμου, Γιάννη Αγγελικούση, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Θανάση και Ανδρέα Μαρτίνο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Σπύρο Λάτση, Γιώργο Δαυίδ , Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πάνο Γερμανό , Δημήτρη Μελισσανίδη , Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Αριστοτέλη Μυστακίδη, Βασίλη Θεοχαράκη, Σπύρο Θεοδερακόπουλο, Τζον Κάλαμος και Πολυχρόνης και Γιάννης Σιγκελίδης.

Αρκετοί απ αυτούς έδειξαν προθυμία να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και άλλοι επιφυλάχθηκαν να το σκεφτούν.

Με αρκετούς απ' αυτούς τους επιχειρηματίες έχει επικοινωνήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του