ΠΑΣΟΚ: Από το πρελούδιο της Μεταπολίτευσης στην κατακλείδα

Εκτενές αφιέρωμα του BBC εξηγεί πως το ΠΑΣΟΚ «βυθίστηκε» στο 6%.
ΠΑΣΟΚ: Από το πρελούδιο της Μεταπολίτευσης στην κατακλείδα
Φιλοξενώντας ένα σύνθημα σε τοίχο της Αθήνας που αναφέρει χαρακτηριστικά «Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονίας!»,το βρετανικό δίκτυο  «σκιαγραφεί» το προφίλ του ΠΑΣΟΚ.
Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Mark Lowen, αφιερώνει εκτενές άρθρο στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια αναδρομή από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι το σημερινό του αγώνα επιβίωσης επισημαίνοντας πως η απόφαση να διεξάγει το συνέδριο σε ένα μεγάλο στάδιο ήταν πιθανότατα κακή. «Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες των κενών θέσεων 'μίλησαν' για ένα κόμμα που πλησιάζει στη λήθη».

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου αναφέρεται στην ιστορία του κόμματος σημειώνοντας ότι κυριάρχησε για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα κράτος πρόνοιας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα», τονίζεται. «Αλλά σήμερα μαραζώνει έχοντας μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις...».
Δε λείπει μάλιστα και η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ηταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος». Ο πρώην υπουργός συνεχίζει αναφέροντας ότι «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Έχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».
Στο άρθρο εμπεριέχεται και η άποψη του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα ο οποίος σημειώνει πως «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται».
«Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του