Η Τρόικα είναι και πάλι στην Αθήνα


troikas athinaΦτάνει σήμερα Πέμπτη η Τρόικα στην Αθήνα και πιάνει δουλειά. Οι Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) όπως όλα δείχνουν, επιμένουν στη στάση τους για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω απολύσεων, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα δώσουν το «Ok» στη συμφωνία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς του κυβερνητικού συνασπισμού για ενοποίηση του ΦΑΠ με το ειδικό τέλος ακινήτων, θέμα που συζητήθηκε εχθές στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο άμεσος στόχος είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με την Τρόικα όσο πιο σύντομα γίνεται, έτσι ώστε να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ) καθώς και έξι ακόμα δισ. ευρώ. Η πιθανότερη ημερομηνία έγκρισης της δόσης, η οποία εκκρεμεί, είναι η ημέρα που θα συνεδριάσει το Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Όσον αφορά στα 6 δισ. ευρώ συνδέονται άμεσα με τη συνολικότερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας κατά το α' τρίμηνο του 2013 και δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στο Eurogroup της 12ης Απριλίου, το οποίο θα έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ιρλανδία.
Το πρώτο ραντεβού της τρόικας είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 10 το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Τα θέματα που επείγουν και θα συζητηθούν είναι: 
- Η είσπραξη των εσόδων. (Στο Μνημόνιο υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν την υποχρεωτική λήψη επιπλέον μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, προκειμένου να καλύπτεται κάθε φορά η «μαύρη» τρύπα κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ήδη, το δημοσιονομικό κενό από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών για τη διετία 2013 - 2014 κυμαίνεται από 2,5 έως 3,2 δισ. ευρώ.)
- Το χαράτσι της ΔΕΗ
- Η απομάκρυνση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013
- Η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank
- Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Με ποιον τρόπο θα συρρικνωθεί το Δημόσιο, όπως ορίζει το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
- Ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Η φοροδιαφυγή
- Η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
- Η «μαύρη» τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας.
- Οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
- Ο ακριβής αριθμός των δόσεων για την ρύθμιση των οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 Βάφτισαν το κρέας… ψάρι και υποτάχθηκαν για μια ακόμη φορά στις απαιτήσεις Σαμαρά – Τρόικα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του