ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Καταδικάζει τα γεγονότα στην Μανωλάδα


Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας των ματωμένων χωραφιών της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα. Μπράβοι γνωστού μεγαλοπαραγωγού - μεγαλοεργοδότη και μεγαλοεμπόρου φράουλας πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον 200 εργατών γης, Μπαγκλαντεζιανής καταγωγής, και τραυμάτισαν 26 απο αυτούς οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα μηνών, μεροκάματα που πραγματοποιούνται κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας.
Το γεγονός δεν μας εξέπληξε διότι και στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων από τον ίδιο εργοδότη στην περιοχή οι οποίες έχουν μείνει ατιμώρητες. Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων  της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι αυτή που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία και επιτρέπει τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα δούλων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο εργασιακός μεσαίωνας, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς να καταδικάσουν το γεγονός και να απαιτήσουμε απο κοινού την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ίσα δικαιώματα ελλήνων και ξένων εργατών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους μας.
Η σιωπή είναι συνενοχή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του