Το ύποπτο σπίτι, τα καρφιά στις βόμβες και ο άνθρωπος με την κουκούλα

Σε κλίμα τρόμου ξημερώνει η επόμενη της επίθεσης ημέρα, με τους Αμερικανούς να ζουν καταστάσεις που νόμιζαν ότι είχαν αφήσει στο παρελθόν. Οι αμερικανικές αρχές σε αγώνα δρόμου προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τους δράστες και τα κίνητρα της τραγωδίας.
εκρηξεισ βοστωνη

Το FBI ερεύνησε ένα σπίτι σε προάστιο της Βοστώνης, τις πρωινές ώρες. Από αστυνομική πηγή έχει επιβεβαιωθεί ότι η έρευνα σχετίζεται με τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο. Αστυνομικοί εθεάθησαν να βγαίνουν από το σπίτι κρατώντας σακούλες τροφίμων, πλαστικές και μια ταξιδιωτική τσάντα, μεταφέροντας στα εργαστήρια τα στοιχεία που συνέλλεξαν.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των ερευνητών είναι τα απομεινάρια των εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με αξιωματούχο του FBI, οι δύο βόμβες ήταν μικρές και δεν περιείχαν ύλη υψηλής εκρηκτικότητας, υπονοώντας ότι ήταν κατασκευασμένες από υλικά εύκολα να βρεθούν, όπως η πυρίτιδα. Αυτό που έκανε, όμως, τις μέτριας ισχύος βόμβες ιδιαίτερα φονικές, ήταν τα καρφιά και οι λάμες που περιείχαν. Τα μεταλλικά αυτά στοιχεία εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση και ευθύνονται για τους δεκάδες ακρωτηριασμούς, που υπέστησαν θεατές και αθλητές.
Σύμφωνα με Δημοκρατικό πολιτικό, που δεν κατονομάζεται, οι εκρήξεις αποτελούν «μια συντονισμένη, επαγγελματική επίθεση».
Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ύποπτες φιγούρες, κοντά στο σημείο των εκρήξεων, τις οποίες αναζητεί το FBI. Πρόκειται για ένα μελαμψό άνδρα, με ξενική προφορά, το πρόσωπο του οποίου καλύπτεται εν μέρει από την κουκούλα της μπλούζας που φοράει. Ο άνδρας έχει στην πλάτη του ένα σακίδιο και προσπαθεί να μπει σε ένα χώρο κοντά στη γραμμή τερματισμού, που όμως είχε αποκλείσει η αστυνομία. Ο δεύτερος άνδρας βρίσκεται σε μία οροφή κτηρίου και κοιτάζει κάτω, τη στιγμή που η δεύτερη βόμβα εκρήγνυται. Και οι δύο ύποπτες μορφές έχουν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που συνέλεξαν οι αρχές από αυτόπτες μάρτυρες.
Μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τους δράστες και τα κίνητρα της επίθεσης. Ωστόσο, ερευνάται συγκεκριμένα η σύνδεση εξωτερικής και εσωτερικής τρομοκρατίας. Ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί της αντιτρομοκρατικής παρουσιάζονται σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης βέβαιοι ότι πρόκειται για έργο τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή, χωρίς όμως να μπορούν να πουν ακόμα αν είναι η Αλ Κάιντα ή η οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία, που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη. Οι επιθέσεις, όμως, δεν θα είχαν πετύχει, αν δεν υπήρχε πυρήνας συνεργατών τους στο έδαφος των ΗΠΑ, προσθέτουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η ομάδα των τρομοκρατών θα έπρεπε να είχε γύρω στα δέκα μέλη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του