Κατέστρεψαν την Κύπρο για να «φάνε» το φυσικό αέριο!


udrogonanthrakessΜε το σχέδιο του Μνημονίου που θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας από την Κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα αποκαλύπτονται τα βρώμικα σχέδια της κ. Μέρκελ του κ. Σόιμπλε και των εταίρων τους.
Το κούρεμα των καταθέσεων και η εξαθλίωση της Κυπριακής οικονομίας επιβλήθηκαν μόνο και μόνο για να βάλουν στο χέρι οι δανειστές- τοκογλύφοι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων.
Και όλα αυτά με την δικαιολογία ότι τα χρήματα από το φυσικό αέριο θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους της Κύπρου.
Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει δημιουργία ειδικού ταμείου, όπου θα συσσωρεύονται τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις σε ΦΠΑ, φόρους καταθέσεων και ακίνητα περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο, με το οποίο και με τη βούλα η Μεγαλόνησος εισέρχεται σε μία μακρά περίοδο σκληρής λιτότητας και βαθιάς ύφεσης.

Oι διαπραγματεύσεις της Κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση, η Κύπρος είναι η τέταρτη χώρα της Ευρωζώνης, μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, η οποία μπαίνει στη μέγγενη των δανειστών.
Η κυπριακή κυβέρνηση, λοιπόν, καλείται να λάβει σκληρά φορολογικά μέτρα, όπως:
•Επιπλέον έσοδα από φορολογία περιουσίας ύψους 70 εκατ. ευρώ.
• Αύξηση φόρου από μερίσματα και τόκους στο 30%.
• Αύξηση εταιρικής φορολόγησης στο 12,5%.
• Ο ΦΠΑ θα ανέβει από 18% σε 19% και από 8% σε 9% αντίστοιχα. Παράλληλα, θα αυξηθεί και μια σειρά άλλων έμμεσων φόρων (καύσιμα, τσιγάρα κ.τ.λ.).
Στο μέτωπο της περικοπής δαπανών, θα κληθεί να προχωρήσει σε μειώσεις αμοιβών υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου που ξεκινούν κλιμακωτά πάνω από τα 1.000 ευρώ με συντελεστή από 6,5% έως και 12,5%, (για ποσά άνω των 4.000 ευρώ). Επίσης, παγώνουν οι προσαυξήσεις και οι γενικές αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και η προσωρινή εισφορά στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ακαθάριστες αποδοχές και συντάξεις, κατά τρία επιπλέον χρόνια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Παράλληλα, το μνημόνιο προβλέπει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 5.000 στη διάρκεια της περιόδου 2012-2016 .
Επίσης, το κυπριακό Μνημόνιο, όπως ακριβώς και το Ελληνικό, προβλέπει ρήτρα λήψης επιπρόσθετων μέτρων σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων. Δηλαδή, σε περίπτωση υποαπόδοσης των μέτρων με αποτέλεσμα χαμηλότερα έσοδα ή υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να είναι έτοιμη να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, όπως για παράδειγμα μείωση των δαπανών. Αντίθετα, ενδεχόμενα έκτακτα έσοδα της κυπριακής κυβέρνησης που θα υπερβαίνουν τον στόχο του μνημονίου θα κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στην μείωση του κρατικού χρέους της Μεγαλονήσου.
Από την άλλη, η κυπριακή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη δημιουργία ιδικού ταμείου στο οποίο θα κατευθύνονται και θα αξιοποιούνται όλα τα δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Για τον ίδιο τομέα προβλέπονται επίσης αποκρατικοποιήσεις κρατικών εταιρειών όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού καθώς και η πλήρης συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. Ειδικότερα, το Μνημόνιο προβλέπει τη θέσπιση πλαισίου διαχείρισης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων περιλαμβανομένης και της δυνατότητας δημιουργίας ενός ταμείου στο οποίο θα καταλήγουν και θα διαχειρίζονται τα δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού αέριο. Όλες οι διεργασίες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του