Χαμός στην Προανακριτική - "Μονομαχία" Βενιζέλου - Κασιδιάρη



kasidiaris 7Επεισόδιο «με το καλημέρα» της κατάθεσης Βενιζέλου σημειώθηκε στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Αποχώρησε από τη διαδικασία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, αφού μετά από απερίγραπτη συμπεριφορά του στερήθηκε ο λόγος για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε λάβει το επίμαχο usb με τη λίστα Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου, όπως έχει τελικώς καταθέσει ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.
Το χρονικό της Προανακριτικής με την κατάθεση Βενιζέλου και την αψιμαχία με τον Κασιδιάρη
Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλέσθηκε να καταθέσει  σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής.
Αποφασίστηκε επίσης την επόμενη εβδομάδα - πιθανό την Τρίτη -  να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στις 10.30 λοιπόν ο κ. Βενιζέλος πέρασε το κατώφλι της Επιτροπής και κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα για την πολύκροτη υπόθεση.
Ο κ. Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών είχε παραλάβει το στικάκι με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη το καλοκαίρι του 2011, ενώ υπάρχει μια ασάφεια για το πότε ακριβώς ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε το επίμαχο στικάκι, καθώς ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι αυτό έγινε τον Αύγουστο, ενώ ο κ. Διώτης ανέφερε ότι του παρέδωσε αρχές Ιουλίου του 2011.
Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο ηλεκτρονικό υλικό, ο κ. Βενιζέλος άνοιξε το στικάκι μόνο μια φορά, λίγο δηλαδή πριν το παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το συγκεκριμένο στικάκι περιείχε το επίμαχο υλικό.
Με εντάσεις άρχισε η διαδικασία
Ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος ξεκίνησε να υποβάλλει ερωτήσεις στον μάρτυρα σχετικά με την παραλαβή της λίστας και την όποια εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη, προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης ενώ ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την αίθουσα για να πιει καφέ μέχρι τα πνεύματα να ηρεμήσουν.
Ο κ. Κασιδιάρης απεχώρησε από την αίθουσα, ενώ και η κα Ζωή Κωνσταντοπούλυ βρέθηκε εκτός αίθουσας η οποία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την συνεδρίαση: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα...».
Βενιζέλος: Πίσω από την πλάτη μου έκαναν συνεννοήσεις για τη λίστα
"Με αγνοούσαν και πίσω από την πλάτη μου έκαναν συνεννοήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε αντίγραφο και δεν συνέχιζε να κάνει έρευνα για τη λίστα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της εξέτασης της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Όσον αφρά την ημερομηνία που παρέλαβε το περίφημο στικάκι επανέλαβε ότι ήταν τον Αυγουστο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του