Τους συμμάχους ενόχλησε το χρέος και όχι η κατοχή!

Πολιτική ανδροπρέπεια για ακόμα μια φορά από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που επέκρινε σκληρά τους εταίρους για την Κύπρο.
Τους συμμάχους ενόχλησε το χρέος και όχι η κατοχή!
Δεν χαρίστηκε σε κανέναν ο δήμαρχος Πειραιά, όταν συγκινημένος θύμησε τον ηρωϊκό αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου:

«Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι η 1η Απριλίου είναι η μέρα όπου οι Κύπριοι αδερφοί μας, οι Έλληνες Κύπριοι, που υφίσταντο ένα σκληρό καθεστώς κατοχής, ίδρυσαν την Ε.Ο.Κ.Α. με αρχηγό τον Γρίβα Διγενή και τον Μακάριο και έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να ξαναθυμηθεί, τι θα πει Ελληνισμός. Τιμή και μνήμη στον Ευαγόρα Παλικαρίδη, τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τόσους άλλους. Αναφέρω τον Ευαγόρα Παλικαρίδη το 17χρονο αμούστακο παιδί, το σπουδαίο αθλητή, μαθητή, ποιητή, που επέλεξε τον θάνατο και την ελευθερία από την όποια καταναλωτική ζωή και είπε το «όχι» στους κατακτητές», δήλωσε στο Κανάλι 1 του Πειραιά και συνέχισε:


«Είχα την ευκαιρία να πω ότι κανένα «όχι» σε όποιους κατακτητές, είτε οικονομικούς είτε εδαφικούς είτε πολεμικούς δεν είναι ανώδυνο όχι, το «ΟΧΙ» που είπαν οι πρόγονοι μας το ΄40 μόλις πριν από 70 χρόνια, μας τίμησε, αλλά μας κόστισε πολύ. Δεν υπάρχει τσάμπα όχι, τσάμπα μαγκιά υπάρχει, αλλά είναι ψευτομαγκιά και δεν χωράει στον Πειραιά. Και να θυμίσουμε στους δανειστές μας στην Κύπρο και στην Ελλάδα, ότι ακόμα στην Κύπρο ανέχονται οι δήθεν ηγέτιδες δυνάμεις του πολιτισμού το ιδιότυπο τείχος του αίσχους, που χωρίζει την μαρτυρική Κύπρο στα δύο, ότι ακόμη ανέχονται στρατό εισβολής και κατοχής. Αυτό δεν τους προσβάλλει. Μόνο η κρίση των τραπεζών τους προσβάλλει, γιατί έχουν να κάνουν με τα δικά τους « money». Να αντισταθούμε ως Ελληνισμός και θα τα καταφέρουμε. Να επενδύσουμε στις δικές μας δυνάμεις στον πολιτισμό μας, την ναυτιλία….»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του