ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ανακοίνωση- Απάντηση

Προς: τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Eλλάδας

                                           
Με Λύπη και έκπληξη έλαβα γνώση  την ανακοίνωση του Αυτοδ/κου Κινήματος , που επιτίθεται εναντίον μου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.
Για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος για ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειάς μας να εκθέσω τις απόψεις μου.                                
Το Αυτοδιοικητικό κίνημα συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2010,  από πολίτες με ενεργό δράση σε φορείς και κινήσεις πολιτών για την προστασία των ορεινών όγκων και των θαλασσών μας ,για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ,κατά του λιθάνθρακα και της μετατροπής της περιφέρειας σε νέο ενεργειακό κέντρο, για την αναβάθμιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης κλπ.
Είναι μια προσπάθεια πλουραλιστικής έκφρασης του ζωντανού δυναμικού των....
τοπικών μας κοινωνιών ,χωρίς ιδεολογικά προαπαιτούμενα και χωρίς καμιά κομματική στοίχιση, όπως τόνιζε η ιδρυτική του διακήρυξη.
Αυτή τη βασική αρχή, κάποιοι -λίγοι ευτυχώς- χρησιμοποιώντας τον τίτλο του Αυτοδιοικητικού κινήματος και  μια «ομόφωνη» απόφαση  συνέλευσης 15 μελών, μέσα από τις δύο τελευταίες ανακοινώσεις τους, απέδειξαν περίτρανα την απέχθειά τους προς τις δημοκρατικές αρχές ,τον σεβασμό στο διάλογο  και της  σύνθεσης  των διαφορετικών απόψεων.
 Αυτό δε, στον κατεξοχήν χώρο σύνθεσης, αυτόν της Αυτοδιοίκησης, καταστρατηγώντας αυτό που η Ιδρυτική διακύρηξη αναφέρει, ότι δηλαδη΄…
« Ανάμεσα μας υπάρχουν συμπολίτες που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά που μας ενώνουν».
Κυρίως όμως  απέδειξαν την αποστροφή τους, στη νόμιμη εκπροσώπηση μιας παράταξης που έλαβε μέρος στις εκλογές, στο περιφερειακό συμβούλιο.
Και εξηγούμαι :
1.Μετά από κωλυσιεργία της παραίτησης,  από τον Σεπτέμβρη 2012 ,της Δέσποινας Σπανούδη από το περιφερειακό συμβούλιο,  όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας μας, και την απώλεια του Κώστα Κουρκούτη, που ήταν αντικαταστάτης της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτός που νόμιμα πρέπει να διαδεχθεί στην θέση του περιφερειακού συμβούλου, σύμφωνα με το νόμο και τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας, είναι ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος σύμβουλος από την συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα. Ανεξάρτητα  εάν συμφωνεί ή δεν συμφωνεί κάποιος με τις πολιτικές του επιλογές, αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Ποια σχέση έχουν με τη δημοκρατία, αντιλήψεις περί αποκλεισμού όσων έχουν επιλέξει μια διαφορετική πολιτική θεώρηση και στάση  από αυτήν που καθορίζει μια συγκυριακή πλειοψηφία  δεκαπέντε μελών, σε συνέλευση του αυτοδιοικητικού κινήματος ;
    Όμως το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Είναι βαθιά πολιτικό που άπτεται της έννοιας της δημοκρατίας.  Είναι δυνατόν να μπαίνουν σε ψηφοφορία τέτοια θέματα εκπροσώπησης και να αμφισβητείται , όχι απλά τι ορίζει ο νόμος, αλλά κυριολεκτικά η πολιτική βούληση και  απόφαση  των πολιτών που δόθηκε μέσα από τις περιφερειακές εκλογές με την ψήφο τους ;
 Το θέμα  της εκπροσώπησης  είχε συζητηθεί στην  προηγουμένη συνάντηση αρχές Μαρτίου και είχε κλείσει  όπως  γνωρίζουν καλά όσοι ήταν   παρόντες, παρά την άρνηση ορισμένων και την δήλωση τους ως  προειλημμένη απόφαση , ότι: από τη στιγμή που εκπρόσωπος μας θα είναι ο Καρακικές εμείς δεν τον αναγνωρίζουμε, χωρίς καν να του δώσουμε τη δυνατότητα να κριθεί!!!! (Προφανώς, όμως, αυτοί δεν αντέδρασαν και  ήμουν αποδεκτός ως υποψήφιος και εκλεγείς ως πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό μας, γεγονός, που συνέτεινε στην εκπροσώπηση του κινήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο).
2.Τα «επιχειρήματα» που διατυπώνονται στις ανακοινώσεις του ατόμου  που τις συνέταξε και όσων τις αποδέχθηκαν,  κρύβουν βαθύτερα μια αντιδημοκρατική πολιτική στάση. Γιατί στην ουσία τους λένε ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους στους πολιτικούς και κομματικούς τους σχεδιασμούς, είναι απορριπτέος και πρέπει να εξοστρακισθει ακόμα και αν έχει εκλεγεί από τους πολίτες για να τους εκπροσωπήσει. Αυτή είναι η δημοκρατική ευαισθησία όσων επέλεξαν αυτό τον δρόμο που εκφράζουν οι ανακοινώσεις τους. Η θέση μου όμως, ως περιφερειακού συμβούλου , σε αντικατάσταση του εκλιπόντος Κ. Κουρκούτη, είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μου απέναντι σε όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω και όπως είναι προφανές, δεν έχω κανένα δικαίωμα να παρακάμψω αυτή τη βασική δημοκρατική αρχή, για να δικαιώσω την όποια  μικροπολιτική λογική οριασμένων. 
Όσο για την αναφορά στο κείμενο της ανακοίνωσής τους περί  μη ενημέρωσής τους για την ορκομωσία μου αυτό  ,είναι εντελώς αναληθές και  έγινε γνωστό στους παριστάμενους στη συνάντηση, ότι ενημερώθηκε η   επικεφαλής του συνδυασμού.  
Επίσης  διαστρεβλώθηκε η δήλωση μου ότι «Είμαι στη διάθεση σας για  συνεργασία στη βάση του  προεκλογικού μας προγράμματος  (στου οποίου τη σύνταξη έχω  συμβάλλει) και όσων συμφωνούμε από δω και πέρα»

Προσωπικά δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στο δρόμο αυτό και δεν θα ασχοληθώ με τις ανακοινώσεις τους από εδώ και πέρα.
Ως περιφερειακός σύμβουλος, θα αγωνιστώ  για  τους στόχους που είχαμε θέσει στο πρόγραμμά μας και για το οποίο μας ψήφισαν οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.
 Για  περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας, με επαρκείς οικονομικούς πόρους και αρμοδιότητες, με ουσιαστική αυτοτέλεια και αυτονομία από την κεντρική εξουσία.
 Για  λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου με δημοκρατία και διαφάνεια, με ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή των συμβούλων στις αποφάσεις του.
 Για  βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειάς μας, με σεβασμό στο περιβάλλον Για την ,όσο το δυνατό, αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων  των πολιτών  της στη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε ,με κοινωνική δικαιοσύνη.
 Για μια ενεργότερη συμμετοχή και συνεργασία του περιφερειακού συμβουλίου με την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς της.

                                                               
Με τιμή            
Καρακικές Σεραφείμ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του