Ο Μπίκας επιβεβαιώνει, την επικοινωνία με τον Ι. Διώτη


dio mpikaΟ Μπίκας επιβεβαιώνει την επικοινωνία με τον Διώτη
Επιβεβαίωσε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας, στην κατά αντιπαράσταση εξέταση τους στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ο κ. Μπίκας ανέφερε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που κατέθεσε στην Προανακριτική ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και αφορούσε επικοινωνία του με τον τότε υπουργό
Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις 7 Ιουλίου 2011. Την ίδια ώρα, ο κ. Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Από την πλευρά του ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα email που κατέθεσε, δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.
proanakritike-epitropeΠροηγούμενη δημοσίευση
Καλούνται ξανά σήμερα Διώτης - Μπίκας στην Προανακαριτική
Καλούνται σήμερα το απόγευμα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση στην προανακριτική Επιτροπή. Η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή από τα μέλη της επιτροπής μετά από τις καταθέσεις των κκ Μπίκα και Διώτη.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Μπίκας παραδέχεται ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν απόλυτα ενήμερος για την υπόθεση.
«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή.
O πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στην κατάθεσή του σήμερα, ανέφερε ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 ή στις αρχές φθινοπώρου συμμετείχε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή και εκεί, συζητήθηκε και η λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι σε εκείνη τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο του ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι είχε συζητήσει και το θέμα με την τότε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
«Eίμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα διευκρινίζει ότι αναφερεται στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του