''ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ - EUROBANK''...


Spiegel: Γιατί η Τρόικα πάγωσε το γάμο Εθνικής - Eurobank

TI ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ SPIEGEL...
Οι μεγάλες τράπεζες είναι κίνδυνος, έτσι έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες η διάσωση της Κύπρου, γράφει το Spiegel, ...
σε δημοσίευμα του για το πάγωμα του γάμου Εθνικής-Eurobank.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στο χρονικό της υπόθεσης τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να συγχωνεύσει τις τράπεζες, σχέδιο που σταμάτησε η Τρόικα.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η προτεινόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια τράπεζα με καταθέσεις περίπου 170 δισ. ευρώ - που ισοδυναμεί με το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.
«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμπειρία της Κύπρου που ο τραπεζικός της τομέας έφτασε να έχει πριν την κατάρρευση επτά φορές το μέγεθος της οικονομίας.
Σημειώνει επίσης το Spiegel ότι αν η ελληνική οικονομία δεν ανακάμψει σύντομα και υπάρξουν περισσότερες αθετήσεις σε πληρωμές δανείων, τότε οι κεφαλαιακές ανάγκες των εγχώριων τραπεζών θα αυξηθούν.
Αυτό οδηγεί την Τρόικα να αποφασίσει χωριστή ανακεφαλαιοποίηση 15 δις ευρώ και να συνεχίσουν ως ανεξάρτητα ιδρύματα. Βεβαίως, όπως γράφει το περιοδικό, η απόφαση κατά της συγχώνευσης τροφοδοτεί την υποψία ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσε η λύση να δοθεί στο πρότυπο της Κύπρου κι έτσι δημιουργούνται ερωτήματα
για το αν οι καταθέτες θα κληθούν και πάλι να συμβάλουν.
«Η ανησυχία αυτή έφτασε την ελληνική κυβέρνηση για αυτό και η δήλωση Στουρνάρα αμέσως μετά το ναυάγιο της συμφωνίας:
«Οι καταθέσεις των τραπεζών είναι απολύτως ασφαλείς».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του