Δόσεις από 15 ευρώ προσφέρει η Εφορία για να μαζέψει έσοδα


liksiprothesmes doseisΤην ώρα που η Ελλάδα πήρε έστω και ένα μέρος της δόσης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, τα έσοδα παραμένουν στο ναδίρ.
Το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμα μία φορά οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη στο Δημόσιο, με το Γιάννη Στουρνάρα να μοιράζει αφειδώς δόσεις. Είναι τέτοια η απόγνωση που έχει κυριεύσει το οικονομικό επιτελείο, που δημιουργούνται πλέον ρυθμίσεις για όλους.
Πιο πρόσφατη, η εγκύκλιος που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων και με την οποία καθορίζονται οι όροι για όσους έχασαν τις ημερομηνίες και θέλουν να πληρώσου εκπρόθεσμα. Συμφωνα με όσα προβλέπονται, όσοι για διάφορους λόγους δεν εντάχθηκαν στο πακέτο των 100 δόσεων μπορούν να πληρώσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις. Όσες οφειλές προέρχονται από έκτακτη αιτία (φόρους κληρονομιάς, γονικής παροχής, δωρεάς κ.λπ.), μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι τις 24 δόσεις.
Η αίτηση για ρύθμιση πρέπει να γίνει εγγράφως στις ΔΟΥ μέχρι τις 25 Ιουλίου 2013, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οποιαδήποτε περίοδο ηλεκτρονικά. Μετά από αυτή την ημερομηνία, η αίτηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και η εξόφληση των δόσεων θα γίνεται υποχρεωτικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ μέσω πάγιας εντολής.

Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12 δόσεις. Αν αυτές έχουν οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 31.12.2012 μπορούν να εξοφλήσουν σε 48 ή 100 δόσεις.
Προϋποθέσεις
Για να έχει τη δυνατότητα κάποιος οφειλέτης να υπαχθεί στη ρύθμιση πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση για το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων στα οποία συμπεριλαμβάνονται: Το μηνιαίο εισόδημά, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τραπεζικοί λογαριασμοί, οχήματα ή σκάφη, ακίνητα, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.
Αν το ποσό της οφειλής ξεπερνά τις 50.000, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να υπαχθεί στη ρύθμιση να προσκομίσει υποχρεωτικά και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή, περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων. Σε περιπτώσεις οικονομικών οφειλών που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ είναι αναγκαίο να προσκομιστούν επιπλέον εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες
Σε κάθε οφειλέτη που θα είναι συνεπής με την πληρωμή των δόσεων θα χορηγείται μηνιαία φορολογική ενημερώτητα, ενώ το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 15 ευρώ. Σε περιπτώσεις ωστόσο που θα υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή κάποιας δόσης, αυτή πρέπει να καταβληθεί με επιβάρυνση 15% εντός της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης. Η εξόφληση των δόσεων θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά στις τράπεζες ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με πάγια εντολή πληρωμής.
Στην παραπάνω ρύθμιση πάντως, δε μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και δεν έχουν αθωωθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του