«Θερμή» εβδομάδα κινητοποιήσεων – Απεργίες από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη



«Θερμή» εβδομάδα κινητοποιήσεων και απεργιών αρχίζει από αύριο, Δευτέρα, έως την Τετάρτη ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Οι απεργίες θα κορυφωθούν την Τρίτη με την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30
π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ειδικότερα, από αύριο, Δευτέρα, έως την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειτα από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
Σήμερα το πρωί μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα νότια προάστια, σε όλη την παραλιακή, με σημείο αφετηρίας το Ασκληπιείο Βούλας. Η πορεία διάρκησε τρεις περίπου ώρες και κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μοίρασαν στους πολίτες ανακοίνωση, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις απολύσεις όπως προβλέπονται στο πολυ-νομοσχέδιο και τη διάλυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συνάντηση θα έχουν αύριο στις 4 μ.μ. στο υπ. Οικονομικών, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Νωρίτερα, στις δυο το μεσημέρι, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων ποπυ μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο.
Εξάλλου, αύριο στις 12 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί για αύριο στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και μουσική συναυλία.
Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.
Το βράδυ στις 8.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.
Την Τρίτη και την Τετάρτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.
Επίσης, Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν συλλαλητήριο τη Δευτέρα στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), ενώ μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του