ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΙΣΙ ΜΗΝΑΔΑΚΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΟΚΑΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΑ ΚΑΡΤΕΛ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


.
sisi-minadaki
Ένα από το πιο γνωστά πρόσωπα που εργάστηκε στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης ως τηλεοπτική παραγωγός και μάλιστα εγνωσμένης αξίας, από την απαρχή της(αρχές 1990) μέχρι και λίγο μετά το 2008 οπότε και αποσύρθηκε, εμπλέκεται από τις βρετανικές αρχές σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών και κυρίως μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Κατά πληροφορίες και βάσει των θρυλούμενων ταξιδιών της εμπλεκόμενης στην Κολομβία, οι Βρετανοί πράκτορες της SOCA θεωρούν ότι αποτελεί σύνδεσμο Κολομβιανών βαρόνων άσπρης σκόνης. Πρόκειται για την 44χρονη Χρυσή(Σίσσυ Μηναδάκη), ισχυρή γυναίκα μικρών θεωρητικά καναλιών τα οποία έστησε από την ίδρυση τους και μετά και εμπλουτίζοντας τα με ψυχαγωγικές εκπομπές αλλά και εκπομπές λόγου τα καθιέρωσε στην κοινή γνώμη. Η Μηναδάκη αποτέλεσε στο παρελθόν στενή συνεργάτιδα των Γιώργου Κουρή και Φίλιππου Βρυώνη(ιδιοκτητών αντίστοιχα του Καναλιού 29-Κανάλι 5 και του Extra3). Από τα κανάλια αυτά απεχώρησε οριστικά μετά το 2008.

Η ίδια υποστήριζε ότι πήγε στην Αγγλία για να δημιουργήσει μια εταιρεία εισαγωγής φρούτων από την Ελλάδα οπότε και θεωρητικά χάθηκαν τα ίχνη της. Όχι όμως από τις βρετανικές αρχές που την είχαν «τσεκάρει» και απ' οτι λέγεται την παρακολουθούσαν έχοντας στείλει παράλληλα σήμα και στις ελληνικές αρχές.
Τα εντάλματα και για τους δύο(αυτής και του συντρόφου της), εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και εκτιμάται ότι ήρθαν στη χώρα μας. Άλλαζαν όμως συνεχώς τόπο διαμονής και έκαναν συνέχεια ταξίδια.
Ο σύντροφός της ο οποίος συνελήφθη μαζί της σε Irish cafe στην Γλυφάδα συνελήφθη με 15 κινητά τηλέφωνα. Η σύλληψη του 51χρονου Κέβιν Στίβεν Χάνλεϊ φέρεται να ήταν ο διακαής πόθος των βρετανικών αρχών. Λέγεται ότι ήταν βασικό θέμα συζήτησης και μάλιστα βρισκόταν στην ατζέντα των συνομιλιών του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, με τους Βρετανούς στο πρόσφατο ταξίδι του.
Το ζευγάρι ήταν πάρα πολύ προσεχτικό, κάτι που αποδεικνύουν και τα 15 κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή του Χάνλεϊ. Οι συσκευές είχαν διπλή κάρτα sim και κάθε μια αντιστοιχούσε σε επικοινωνία με μόνο έναν αριθμό. Κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες, άλλαζε κάρτα sim, στέλνοντας με κωδικοποιημένη γραμματοσειρά το νέο του αριθμό, στους ενδιαφερόμενους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αγγλία, ταξίδεψε 200 χλμ. Με τρένο μόνο για να επικοινωνήσει με συγκεκριμένο πρόσωπο από ένα καρτοτηλέφωνο.
Τις τελευταίες 10 ημέρες, βρισκόταν κλιμάκιο τριών Βρετανών αξιωματικών στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και το περασμένο Σάββατο προχώρησαν στη σύλληψη του ζευγαριού.
Ο 51χρονος είχε λατρεία με το ράγκμπι και το Σάββατο έπαιζε η εθνική Αγγλίας. Έτσι, πήγε σε μια παμπ στη Γλυφάδα, για να δει τον αγώνα, όπου και τον συνέλαβαν. Μαζί του ήταν και η Μηναδάκη. Το ζεύγος διέμενε στο ξενοδοχείο στο Καζίνο του Ρίου της Πάτρας όπου μετά από έρευνα εντοπίστηκε ποσότητα κόκας για προσωπική χρήση.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες προχθές (7-7-2013) στη Γλυφάδα, μετά από πολυήμερες έρευνες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άτομα, ένας 51χρονος υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας και μία 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Βρετανικών Αρχών για εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Μεγάλη Βρετανία και ξέπλυμα χρήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας των Βρετανικών Αρχών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, προέκυψε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες ήταν μέλη της οργάνωσης και κατηγορούνται για εισαγωγή και διακίνηση στη Μεγάλη Βρετανία ποσότητας κοκαΐνης βάρους δύο (2) τόνων, σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και αμφεταμινών, καθώς και ξέπλυμα χρηματικού ποσού 2.400.000 λιρών Αγγλίας.
Σε βάρος τους εκδόθηκαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013 και στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας ζητήθηκε η συνδρομή των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, για να αποφύγουν τη σύλληψη, λάμβαναν μέτρα προστασίας όπως συχνή αλλαγή κατοικιών, αριθμών τηλεφώνου και οχημάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του