Ο Κορέας και η τυφλή δικαιοσύνη

Ο Κορέας και η τυφλή δικαιοσύνη
Την ώρα που ο αντιεισαγγελέας Κορέας διώκει Προέδρους για συμπεριφορά που αντίκειται στα αθλητικά ιδεώδη (!!), η τυφλή Δικαιοσύνη παραμένει περιέργως και... ερμητικά κωφή σε υποθέσεις ασύγκριτα σοβαρότερες που αφορούν σε διαχείριση δισεκατομμυρίων δημοσίου χρήματος!

Ερωτηματικά προκαλεί η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Αριστείδη Κορέα, την ίδια στιγμή που καυτές υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος μένουν...στάσιμες!
Αναλυτικότερα, εν λόγω αντιεισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη για απρεπή συμπεριφορά στα αποδυτήρια εγχώριων αγώνων, προκαλώντας, ωστόσο, εύλογες απορίες για τη μεροληπτική στάση από πλευράς κάποιων λειτουργών της Θέμιδας, οι οποίοι δε δείχνουν τόσο «ευαισθητοποιημένοι» σε ζητήματα πραγματικά κεφαλαιώδους σημασίας, όπως η διαφανής διενέργεια δημοσίων διαγωνισμών δισεκατομμυρίων!!

Στην πρώτη περίπτωση η δίωξη στρέφεται κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη για τη συμπεριφορά τους προς τους διαιτητές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού.
Για τη συμπεριφορά του έναντι ενός των διαιτητών στον αγώνα μπάσκετ του πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την 9η Ιουνίου διώκεται και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε βάρος του οποίου άσκησε ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα ο αθλητικός εισαγγελέας. Όλα αυτά παρά την αντίκρουση των κατηγοριών που προκύπτει αβίαστα ακόμα και από τις καταθέσεις των αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων που αλληλοαναιρούνται! Αξίζει μάλιστα να τονισθεί πως, σύμφωνα με πηγές, ουδείς εκ των καταθεσάντων αναγνώρισε τον κ. Γιαννακόπουλο ως δράστη των ελεγχόμενων ύβρεων και την αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια κατέθεσαν άπαντες ενόρκως!
Παρ' όλ' αυτά, ο κ. Κορέας προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για ένα τέτοιο θέμα, απασχολώντας σειρά από γραμματείς και διοικητικούς υπαλλήλους, όταν την ίδια ώρα, καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί, σύμφωνα με δημοσίευμα-φωτιά της διεθνώς αναγνωρισμένης, έγκυρης εφημερίδας Financial Times, φέρουν ένα μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού αθλητισμού, τον κ. Μελισσανίδη, να έχει απειλήσει τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης αυτού του τόσο επικερδούς οργανισμού που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος!
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, email του προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλου, αποκάλυπτε τις απειλές του Δ. Μελισσανίδη προς τον ίδιο, λόγω της συμφωνίας με την Intralot. Σύμφωνα με το email, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος, έχει κάνει αναφορά σε απειλητικά τηλεφωνήματα, που φέρεται να δέχθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
«Με προσέβαλε σε πολλές περιπτώσεις. Αν τολμήσεις να υπογράψεις (τα συμβόλαια για Intralot και λοτταρία), θα σου κόψω το κεφάλι», φέρεται να του είπε ο Δ. Μελισσανίδης στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα γράφει στο email του ο κ. Λουρόπουλος. Εκεί... η ευαισθησία στην αναζήτηση του τι πραγματικά συνέβη δε φαίνεται να περισσεύει, όπως στον... αθλητισμό, καθώς ουδέν έχει έως τώρα διενεργηθεί για μια τόσο σπουδαία αποκάλυψη που αγγίζει ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της χώρας μας, τις αποκρατικοποιήσεις!
Φαίνεται εν τέλει πως είτε ορισμένοι δεν απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με άλλους στα πλαίσια της ποινικής τους μεταχείρισης, είτε η ευαισθησία της Δικαιοσύνης μας είναι κάποιες φορές επιλεκτική ή απλώς θα πρέπει να συναχθεί το συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην καθημαγμένη Ελλάδα του μνημονίου, της ένδειας και της ανεργίας... σημαντικότερα θέματα από την... δήθεν «αντιαθλητική» συμπεριφορά προέδρων στα αποδυτήρια!
Όλοι κρίνονται...

Read more: http://www.newsbomb

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του