Περίμεναν μια χούφτα "αγανακτισμένους" και τους προέκυψαν κάτι χιλιάδες ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ

Χθες και σήμερα  δεκάδες χιλιάδες  Ελλήνων  συγκεντρώθηκαν  στην  πλατεία με το πιο κακοποιημένο απο την  "ολιγαρχική δημοκρατία"  όνομα.

Το μήνυμα  δεν  ήταν προς την κυβέρνηση  η οποία  έχοντας  πουλήσει την ψυχή και το  σώμα  της  στον ίδιο τον διάβολο , είναι  κουφή και παντελώς αναίσθητη στις  διαμαρτυρίες ή στις οιμωγές  των θυμάτων της.
Το  μήνυμα πήγε και είμαι βέβαιος ότι παραλήφθηκε  απο  όλους εκείνους  που πίστευαν μέχρι χθές  πως αρκεί ένα παραπεταμένο και παραπονιάρικο  βέλασμα  για να σωθούν  απο τα δόντια των ντόπιων λύκων και των  ξένων αρπακτικών.
Δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση ότι  κυβέρνηση  ζεί με δανεικό χρόνο, γρυλίζοντας και δαγκώνοντας με μασέλες  που τους έδωσαν  οι εντολείς  τους και νονοί της  ευρωατλαντικής συμμορίας.
Ο λαός  ήδη  έχει  αντιληφθεί  ότι  τον παρέσυραν  μέσα σε ένα στρατόπεδο εξόντωσης και  ότι  η  προπαγάνδα  του  arbeit macht frei  (η εργασία απελευθερώνει)  έχει δώσει  πλέον τη θέση της  στην  δεύτερη  πινακίδα  η οποία  προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ πως: "Η μοναδική έξοδος είναι  μέσα  απο την καμινάδα".
Με απλά λόγια   όλοι εκτός  των  "προθύμων"  capo  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουμε καταλάβει  πως  έρχεται ο σκληρότερος  και  πιό θανατηφόρος κατοχικός  χειμώνας  και πως  αν  δεν   ξεσηκωθούμε  και δεν αγωνιστούμε  τώρα, τότε  είτε  οι σημερινοί πρασινομπλέ , είτε οι αυριανοί ρόζ  "διαπραγματευτές" και  υπηρέτες  του  ευρωτλαντικού νεοναζισμού  θα  μας οδηγήσουν  στην εξόντωση   με την ίδια ακριβώς  "ευγένεια" και "μεθοδικότητα" των  προγόνων τους του Γ΄Ράιχ.
Ήλθε η  ώρα  να απομονώσουμε  κάθε  πεμπτοφαλαγγίτη  και κάθε βαλτό  του καθεστώτος  που  σπέρνει  ανάμεσά μας  την ηττοπάθεια και τις  κίβδηλες  και πρόστυχες προσδοκίες  επιβίωσης και να κατέβουμε στους δρόμους όλοι μαζί, έχοντας  στην ψυχή και στο μυαλό μας  το αγωνιστικό , δημοκρατικό, μαρτυρικό  πνεύμα  και φρόνημα του Μακρυγιάννη, του Παπουλάκου και όλων των άλλων  αληθινών  αγωνιστών  και μαρτύρων  της  πίστης  της  ελευθερίας της  εθνικής  αυθυπαρξίας  και της κοινωνικής  δικαιοσύνης. 

Η πλατεία Κλαυθμώνος αναβιώνει, η πλατεία Συντάγματος γεμίζει ασφυκτικά... Προχωρημένος Ιούλιος και οι δρόμοι της Αθήνας πλημμυρίζουν από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που ζητούν την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου τομέα. Και απαιτούν ταυτόχρονα την... απόλυση της δικομματικής κυβέρνησης του Μνημονίου και της κοινωνικής καταστροφής.
Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, προερχόμενοι κυρίως από τον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ, τους κλάδους της Υγείας και της Παιδείας, έδωσαν χθες ένα δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή τους στην πορεία που κατέληξε στη Βουλή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές υπολογίζονταν σε 20.000, τα συνδικάτα, ωστόσο, έδιναν τουλάχιστον διπλάσια συμμετοχή.
Οι εργαζόμενοι έστειλαν ταυτόχρονα μήνυμα στα συνδικάτα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, πέρα από το προγραμματισμένο για σήμερα συλλαλητήριο που οργανώνουν στις 7.00 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Κοινωνική βαρβαρότητα...

"Το νέο Μνημόνιο (πολυνομοσχέδιο) επιταχύνει τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές και οδηγεί στην κοινωνική καταστροφή", τόνισε στην ομιλία του στην πλατεία Κλαυθμώνος το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρης και πρόσθεσε: "Η κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ δεν έχει τελειωμό. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, θέτουν υπό επιτροπεία τους δήμους. Δεν είναι τυχαίο που χτύπησαν πρώτα την τεχνική εκπαίδευση, εκεί που καταφεύγουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, που αναζητούν πιο άμεσα επαγγελματική αποκατάσταση", τόνισε, καλώντας τους εργαζόμενους σε "λαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή κυβέρνησης και τρόικας".
"Η Ελλάδα δεν είναι χώρα διεφθαρμένων που δίνουν γη και ύδωρ για να πάρουν τη δόση τους», είπε από το βήμα της συγκέντρωσης ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, προσθέτοντας ότι "οι πολιτικοί δίνουν γη και ύδωρ για να διασώσουν εκατό οικογένειες"! "Κυβέρνηση και τρόικα έχουν στοχοποιήσει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, επιχειρούν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Πρέπει τώρα να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Ή εμείς, ή αυτοί. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς".

Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή

"Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με βασικό σύνθημα "Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί", διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας που έχουν εξαθλιώσει κοινωνία και οικονομία", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι σε συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και με τα κινήματα και φορείς της ελληνικής κοινωνίας αποφάσισε ότι "θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για την ανατροπή της ανάλγητης πολιτικής της απάνθρωπης λιτότητας, της συνεχούς φορολεηλασίας, της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της κατάργησης των κοινωνικών αγαθών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται, ενάντια στην πολιτική που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, που οδηγεί στο κλείσιμο οργανισμών, επιχειρήσεων και εργοστασίων, πολιτική που διευρύνει, την ανεργία και φτωχοποιεί την κοινωνία.


(ΠΗΓΕΣ:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του